Arran penja una pancarta reivindicativa a la Catedral de Tarragona

La pancarta ha estat col·locada aquesta matinada, però l'Arquebisbat l'ha retirat cap a les vuit del matí
«Ara per valtros tot seran mals moments», el text de la pancarta penjada aquesta matinada a la façana de la Catedral de Tarragona. | Cedida

 

La jornada de vaga convocada per a aquest divendres, 8 de març, ha deixat, de matinada, algunes protestes a la ciutat de Tarragona. La més sonada, o almenys la que s'ha endut més fotografies a primera hora del matí, s'ha pogut veure a la Catedral de Tarragona, al capdamunt de l'arc d'accés a la seu. «Ara per valtros tot seran mals moments», relatava una vistosa pancarta que s'hi ha penjat, on també es pot veure el dibuix d'un monjo religiós acompanyat d'un infant.

A la lona penjada hi consta el símbol de Venus pintat en lila, representant, doncs, el sexe femení. La pancarta fa una evident al·lusió als recentment destapats casos d'abusos sexuals a menors en el si de l'Església i, especialment, en els casos protagonitzats per mossens de l'Arquebisbat de Tarragona.

Una acció reivindicada per Arran

Ha estat l'organització juvenil Arran qui ha dut a terme aquesta acció reivindicativa durant la matinada. Ha estat pels volts de dos quarts de dues quan han penjat la pancarta, atès que poc després ho han explicat via xarxes socials:

Cap a les vuit del matí d'aquest divendres, però, l'Arquebisbat de Tarragona ha retirat la pancarta: pocs minuts més tard d'aquesta hora, no en quedava ni rastre a la façana de la seu tarragonina. L'acció, que Arran ha dut a terme acompanyada de moltes altres, marca l'inici d'una jornada de mobilitzacions que acabarà a dos quarts de set de la tarda amb la manifestació feminista unitària que s'ha convocat a la plaça de la Imperial Tàrraco.

A dos quarts de nou d'aquest matí, la pancarta ja havia estat retirada de la Catedral tarragonina. | Gerard Recasens

 

També et pot interessar

"AGENDA: L'exposició inèdita sobre la Guerra Civil que es pot veure a Tarragona" "AGENDA: Música i circ familiar, les propostes del Port de TGN aquest cap de setmana"