La Part Baixa diu prou i prepara mobilitzacions

«Inseguretat, urbanisme, brutícia, okupació i drogues» han portat a l'associació de veïns del barri del Port a preparar mesures de protesta i pressió política
La presidenta de l'associació de veïns del barri del Port, Mari Carme Puig, minuts abans de començar la reunió d'aquest vespre de dijous, 13 de setembre | TarragonaDigital.com

 

El local de l'associació de veïns del barri del Port, al carrer Reial número 9 de Tarragona, ha acollit aquest vespre de dijous, 13 de setembre, una reunió veïnal a la qual hi han assistit una setantena llarga de veïns i veïnes preocupats, greument preocupats, pels fets que estan esdevenint als seus carrers.

«Inseguretat, urbanisme, brutícia, okupació i drogues» són els motius que fan que la Part Baixa digui prou i comenci a preparar mobilitzacions. Són temes que succeeixen en tots els carrers de la zona, segons han relatat veïns assistents a la trobada, i després d'haver parlat amb l'equip de govern, «vam rebre la visita del conseller Milà, d'Urbanisme», i més de tres mesos després de l'aprovació d'una moció demanant solucions als problemes del barri, els veïns i veïnes, no poden més i preparen mobilitzacions. La primera, el dijous 27 de setembre, al ple municipal de l'Ajuntament de Tarragona.

Ja que la situació del barri és política municipal, representants de Ciutadans, amb Rubén Viñuales al capdavant, així com el diputat taronja al Parlament, Francisco Javier Domínguez; i els dos regidors del PDECat, Dídac Nadal i Cristina Guzmán, han assistit a la trobada.

«Punxant-se al carrer durant el dia»

Una veïna del carrer General Contreras ha explicat a TarragonaDigital que viu «en un primer i més d'una vegada m'he trobat, a les sis de la tarda, a gent punxant-se al carrer. Fins i tot una vegada ens vam trobar, xeringues, i taques de sang, al portal de casa». Els problemes de drogues, vinculats amb l'okupació, tenen l'exemple més gràfic al carrer d'Orosi número 7 on tot el bloc, segons els veïns, «està okupat i l'Ajuntament ens diu que no saben qui n'és el propietari».

Viñuales, convidat per la presidenta de l'associació, ha pres la paraula per parlar sobre la situació que es dóna a Orosi número 7 i ha explicat que ell creu «que es podria anar per la via del desnonament subsidiari, és a dir, que sigui l'Ajuntament qui l'impulsi però és necessari que hi hagi voluntat política en els partits que manen».

Imatge del bloc al carrer Orosi número 7 que, segons els veïns, és un punt de venda de droga | TarragonaDigital.com

La moció per a la millora del barri «no ha donat fruits»

El 4 de juny d'enguany es va aprovar una moció presentada pels grups municipals de Ciutadans, Esquerra Republicana, CUP i PDECat en la qual demanaven un pla d'acció urgent pel barri. La moció «no ha donat fruits» i això ha fet que, aquest dijous, s'hagi passat al següent pas: mesures de mobilització.

Sobre la taula, els veïns i veïnes, que han aguantat una forta calor —el local no té aire condicionat— han parlat de tallar el carrer Reial en dia laborable; d'alentir el trànsit mitjançant marxes lentes; de penjar als seus balcons llençols amb el lema '#ylaPartBaixapacuando'; que la Cucafera petita també se sumi a la reivindicació en les festes de Santa Tecla que estan a tocar; i fins i tot deixar de pagar impostos fins que no se solucionin els problemes del barri.

La primera mesura que han decidit prendre, com s'ha explicat, ha sigut acudir a protestar durant el ple ordinari municipal del consistori de Tarragona que està previst pel dijous 27 de setembre. Mentrestant, miraran de sumar a més veïns a les seves mobilitzacions i lamenten que l'equip de govern municipal, PSC i PP, «no atengui a les seves peticions».

Veïns assistents a la trobada d'aquest vespre de dijous 13 de setembre | TarragonaDigital.com

 

"ACTES I HORARIS: La Festa Major petita, protagonista dels actes d'avui de Santa Tecla!" "AGENDA: Els actes d'aquest diumenge per Santa Tecla!"