Pau Ricomà demana al subdelegat del govern espanyol que s'investigui a la Policia Nacional

L'equip de govern municipal impulsa a Tarragona la creació d'una Oficina Municipal de Drets Civils
Imatge d'arxiu de l'alcalde republicà de Tarragona, Pau Ricomà | Àngel Ullate

 

L'alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, ha enviat una carta al subdelegat del govern d'Espanya a la província, Joan Sabaté, per demanar que «s'investiguin les actuacions realitzades a Tarragona per part de les forces de seguretat de l'Estat en el marc de les manifestacions de rebuig a la sentència contra els líders polítics i socials catalans»

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El motiu de la carta del batlle tarragoní, segons ha apuntat Ricomà, és el fet que «durant el dia d'ahir van aparèixer imatges inèdites de la detenció de la tarragonina Laura Solé on es veu com és arrossegada per terra uns quants metres per diverses persones que, suposadament, formen part dels cossos policials de l'Estat».

 

Així mateix, l'equip de govern tarragoní ha anunciat, mitjançant el seu portaveu, el també republicà Xavi Puig, que impulsaran la creació d'una Oficina Municipal de Drets Civils. Segons ha apuntat Puig, «per tal de posar-la en marxa, ja s’han iniciat els tràmits per disposar de la informació necessària per desenvolupar aquest nou servei, que tindrà com a objectiu garantir els drets fonamentals dels nostres conciutadans i d’aquells col·lectius que els vegin vulnerats per raó d’ideologia, gènere, ètnica, religió o orientació sexual».

 

La CUP s'ha posicionat sobre l'escrit de Pau Ricomà a Sabaté assegurant que «el que necessita Tarragona per recuperar la convivència i la pau és que les forces policials i militars espanyoles abandonin la ciutat». Les anticapitalistes han instat al batlle a personar l’Ajuntament de Tarragona com acusació popular contra la brutalitat i els abusos policials de la darrera setmana.

 

Gabriel Rufián demana la compareixença del ministre de l'Interior

El cap de llista d'ERC per Barcelona, el conegut Gabriel Rufián, també s'ha referit a la detenció de Laura Solé assegurant, en una piulada, que «no és una detenció, és un segrest».