Una picabaralla veïnal deixa sense festes als veïns de la plaça Primer de Maig de Torreforta

L'ajuntament denega el permís sol·licitat per Modesto Pallejà, antic president de l'associació de veïns, per demanar-lo com «actual president»
Els veïns de la plaça 1 de maig encara no han pogut fer les seves festes | TarragonaDigital.com

 

A començaments del passat mes d'agost, TarragonaDigital publicava que els veïns de la plaça 1 de maig, i voltants, es quedaven sense festes per no haver rebut la subvenció municipal que els hi permetia organitzar-les. Semblava que finalment, ja entrats a Setembre, els veïns podrien gaudir de les festes però una picabaralla sobre la representació de l'associació de veïns, qui sol·licita el permís a l'ajuntament per ocupar l'espai públic, ha engegat en orris aquesta possibilitat. Des de l'ajuntament apunten que «nosaltres no volem deixar a ningú sense festes però tan bon punt se'ns adverteix que hi ha dubtes sobre si el sol·licitant és, o no és, el president de l'associació ens veiem obligats a denegar-ho».

Qui signa la instància demanant el permís per poder fer les festes és Modesto Pallejà, fins al passat més d'abril president de l'associació de veïns. Els veïns havien organitzat, el cap de setmana de l'1 i 2 de setembre, unes jornades anomenades «Dia solidario del autismo». El permís municipal per aquestes jornades el  demana Pallejà, «a petició meva» segons declara a TarragonaDigital el president de l'associació de veïns de la plaça 1 de maig, i voltants havia organitzat, feia molt pocs dies, uns actes de solidaritat amb l'autisme. El president de l'associació, Eloy Rivero, explica que «els veïns estem obligats a relacionar-nos telemàticament amb l'ajuntament i jo no tinc signatura digital així que li vaig demanar a Modesto, que sí que en té, si podria demanar ell el permís i va dir que cap problema». 

Fonts de l'ajuntament expliquen que «dilluns avancem als veïns que, pel problema que hi havia amb la representació, tot semblava apuntar que es denegaria. Dilluns, el pregoner previst per les festes era una persona. L'endemà de saber que la seva sol·licitud podria no prosperar, ens trobem que han fet pregoner al portaveu del grup municipal d'ERC, Pau Ricomà».

El desencontre a l'associació de veïns

Eloy Rivero té clar que «si vaig posar en coneixement de l'ajuntament que el president de l'associació de veïns sóc jo és perquè, si passés qualsevol cosa, el responsable en sóc jo. Demano disculpes a qualsevol que s'hagi pogut molestar però es tracta d'una responsabilitat molt gran». Eloy Rivero va viure una moció de censura, «sense haver convocat una assemblea veïnal amb la moció a l'ordre del dia», per part de Modesto Pallejà.

Per la seva part, Pau Ricomà, portaveu d'Esquerra al consistori tarragoní, i pregoner convidat per Modesto Pallejà, ha afirmat, en xarxes socials, sobre la polèmica que «no entro a discutir els aspectes legals. És clar que em feia il·lusió fer el pregó, però em sap molt més greu per la bona gent del barri, sobretot per la canalla, que es quedaran sense festes». També en una carta adreçada a l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, que ERC ha fet pública aquest divendres, 7 de setembre, Ricomà explica que «és obvi que existeix un conflicte de representativitat, respecte al qual l'ajuntament de Tarragona no es pot rentar les mans i ha d'actuar per esclarir els fets» demanant, d'aquesta manera, «l'Ajuntament ha d'intermediar per una solució acordada del conflicte»

"Cau un 10,8% el tràfic de mercaderies al Port de Tarragona" "Alerta: El carilló del mercat costarà un 40% més del que va dir Elvira Ferrando"