GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Comencen els preparatius per celebrar el 700 aniversari de l'entrada del Braç de Santa Tecla a Tarragona

L'Ajuntament ha ideat un projecte ambiciós de recerca, divulgació i reflexió que s'allargarà durant dos anys i vol comptar amb «tots els tarragonins»
L'any 2021 es compliran 700 anys de l'entrada del Braç de Santa Tecla a Tarragona. | Isma

 

Tarragona ja ha començat a preparar-se per rememorar i celebrar el 700 aniversari de l'entrada del Braç de Santa Tecla a la ciutat, que arribarà el setembre de 2021. L'Ajuntament ha ideat un projecte anomenat «T-700» que se centrarà no només en els actes purament festius, sinó també en la recerca, el debat i la investigació. El consistori comptarà amb entitats, institucions i associacions culturals per buscar una «transversalitat» i «reforçar» el sentiment de pertinença cap a la ciutat. «Ha de ser un projecte de ciutat i de país», ha dit l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros.

 

Salvador Fa ha estat la persona escollida per liderar el projecte. Com a comissari de «T-700», haurà d'articular les tres comissions que s'han creat per tirar endavant la iniciativa. La Comissió Consultiva la formaran els partits polítics i institucions com el Port o la Universitat Rovira i Virgili. «Hauran d'acompanyar en el procés», deia el comissari. La Comissió Operativa l'integraran tècnics de les àrees de Cultura, Patrimoni i Festes del consistori, però també organismes com el Museu d'Història. Per últim, el Comitè de Direcció, focalitzat en l'Alcaldia, donarà el vistiplau dels passos a seguir.

El projecte «T-700» unirà festa, recerca, divulgació i reflexió

L'objectiu del projecte «T-700» no només se centrarà a organitzar actes festius per celebrar el 700 aniversari de l'entrada del Braç de Santa Tecla a Tarragona. Des del consistori s'apostarà per la recerca, la divulgació i la reflexió. Així doncs, incògnites com la dada exacte de l'entrada de la relíquia —l'Ajuntament aposta per l'any 1321, però altres dates la situen en el 1323—, com se celebrava Santa Tecla al segle XIV o per què es va convertir en una festa quedaran resoltes.

 

La missió de la iniciativa, per tant, s'agrupa en tres àmbits: enfortir el sentiment de pertinença dels tarragonins cap a Santa Tecla i la festa major, aprofundir en el coneixement de la figura de Santa Tecla i la relíquia i estimular estudis, publicacions o jornades de debat per anar més enllà i aconseguir noves referències i dades sobre el braç.

 

El projecte «T-700» s'ha presentat aquest dimecres a la Casa Castellarnau. | TarragonaDigital

 

Primera partida pressupostària pel «T-700» l'any 2019

L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha avançat durant la presentació del projecte que l'any 2019 «ja hi haurà una partida pressupostària pel T-700». Serà «simbòlica», però s'ampliarà al llarg dels dos anys que s'allargarà la iniciativa. El primer objectiu és que el document que marqui el full de ruta i delimiti el pressupost total estigui enllestit el mes de setembre de l'any vinent.

 

El gruix dels actes i esdeveniments se celebraran entre els mesos de maig i setembre de 2021. La divulgació en escoles i centres cívics, però, es començarà a executar l'octubre de 2020. D'altra banda, el març de 2019 començaran els projectes d'investigació. La URV hi tindrà un paper fonamental, segons han indicat el comissari Salvador Fa i el batlle.

 

Durant aquests dos anys, el consistori se n'encarregarà de difondre els objectius del projecte arreu perquè «volem comptar amb tota la ciutadania», segons ha recalcat Ballesteros. L'Ajuntament incorporarà el logo del projecte a la seva imatge corporativa, tal com ha passat anteriorment amb els Jocs Mediterranis, entre altres esdeveniments de renom.