Premi Pin i Soler

Presenten 'Ciutat de mal', obra guanyadora del Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler 2019

L'acte, que va comptar amb la presència de l'alcalde, Pau Ricomà, i l'autor, Jaume C. Pons Alorda, es va celebrar aquest dijous al Vestíbul del Teatre Tarragona

Aquest dijous al vespre, el vestíbul del Teatre Tarragona va acollir la presentació del llibre 'Ciutat de Mal', de Jaume C. Pons Alorda, obra guanyadora del XXIX Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. La presentació va anar a càrrec d’Òscar Palazón, professor i escriptor, i també van intervenir l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; l’autor, Jaume C. Pons Alorda; la directora d’Angle Editorial, Rosa Rey, i Pitu Rovira, en representació del Gremi de Llibreters de Tarragona.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Òscar Palazón va expressar el seu entusiasme per la novel.la, relacionant-la amb aspectes gastronòmics, va subratllar que l’autor és molt bon escriptor i va fer una crida a la seva lectura, tot dient: «compreu, llegiu i propagueu 'Ciutat de Mal'». Per la seva banda, Jaume C. Pons Alorda va explicar que «és un honor i un privilegi» guanyar el premi. Alhora, va destacar de 'Ciutat de Mal' que «és una novel·la hiperrealista» i ha recomanat la lectura de les primeres 33 pàgines perquè «el lector no podrà deixar de llegir-la, són pàgines que enganxen, doncs està escrita de tal manera que funcionen com una sèrie de televisió».

Presentació Premi Pin i Soler
Imatge de la presentació de 'Ciutat de mal', aquest dijous al Vestíbul del Teatre Tarragona. | Mauri

La directora d’Angle editorial, Rosa Rey, va qualificar la novel·la de «carismàtica i desacomplexada». També va afirmar que el Premi Pin i Soler és de gran qualitat literària que Angle Editorial està «orgullosa del premi, d’aquest, dels que han passat i dels que vindran». Pitu Rovira, en representació del Gremi de Llibreters, va subratllar que «'Ciutat de Mal' és mereixedor del Premi Pin i Soler i està a l’altura de la seva categoria».

Finalment, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va destacar «la bona acollida de la novel·la», va felicitar l’autor i va expressar la voluntat de continuïtat dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Ricomà va llegir una breu selecció de frases de l’autor i va dir que la novel·la 'Ciutat de Mal' «apassiona». A més, va recordar «la importància de llegir llibres i compartir-los amb altres persones».

La novel·la: 'Ciutat de Mal'

'Ciutat de mal', està ambientada en una ciutat futura i inhumana dirigida per un misteriós Constructor, on un jove aspirant a escriptor de trenta anys, encara verge, emprèn un viatge. El seu propòsit és visitar un artista mític, en Iannis de Corfú, i arribar a conèixer-se plenament a si mateix.

Les aventures d’aquest escriptor es van trenant amb dues històries més: la d’una jove embarassada, que vol escapar als estrictes controls de natalitat, i la de la serventa major de la mansió dels Fulkna, una de les famílies principals de la Ciutat. Al final, en un extraordinari gir narratiu, les tres històries acabaran convergint en una sorprenent línia argumental.