La Guàrdia Urbana de Tarragona sanciona 19 vianants per saltar-se el confinament obligatori

També van tancar dos comerços | L'alcalde va avançar multes per desobeir les autoritats

Primers dies de confinament obligatori de la ciutadania i la Guàrdia Urbana de Tarragona ja ha començat a posar les primeres sancions a vianants incívics que no respecten l'ordre de no sortir al carrer excepte casos justificats de força major. A primera hora d'aquest dimarts, ja eren un total de dinou casos multats: 100 euros per als més lleus, 2.000 per als més greus.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Els agents segueixen fil per randa les ordres de les autoritats sanitàries del país, que en decretar formalment  l'estat d'alerta van prohibir de facto tota sortida a la via pública que no sigui per raons justificades: des de baixar el gos fins a anar a comprar aliments o medicaments. Tothom qui surti al carrer i no estigui emparat per aquestes excepcions «s'exposa a ser sancionat per desobediència a l'autoritat», tal com va recordar hores enrere l'alcalde de la capital, Pau Ricomà.

 

Els agents multen prop de 20 vianants i tanquen més de 50 establiments per incomplir les ordres de confinament

Aquest dilluns, fins a dinou vianants i dos comerços han estat sancionats formalment per aquest motiu als carrers de Tarragona. A més, el primer dia de prohibicions la mateixa Guàrdia Urbana també va forçar el tancament de fins a 55 bars i restaurants de la ciutat que havien decidit obrir malgrat les ordres explícites de no fer-ho.

 

La policia local tarragonina ha incrementat en aquests dies les patrulles i vigilàncies per vetllar per l'acompliment de les mesures acordades per les autoritats, i avisa que la política de sancions i multes es mantindrà per a tots aquells que desafiïn les prohibicions i que no respectin l'ordre de confinament, amb les excepcions per tots conegudes.

 

A Reus, la Guàrdia Urbana ha informat que també ha multat un total de deu persones per saltar-se el confinament. En el cas de la Costa Daurada, les sancions ja han arribat a alguns municipis, mentre que d'altres opten per continuar amb les advertències de confinament obligatori sense interposar multes encara.

Més notícies de la categoria Tarragona