Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

SANTA TECLA

El programa d'aquest dilluns, 23 de setembre, dia de Santa Tecla

ATENCIÓ

El conductor kamikaze detingut a Cambrils denuncia vuit mossos per suposades lesions

URGENT

Almenys nou detinguts en un operatiu de la Guàrdia Civil contra l'independentisme

L’incendi d’Entrevies podria haver malmès la depuradora d’aigües del sud de Tarragona

La incidència només afecta a la sortida de l’aigua residual cap al mar, i en cap cas a l’aigua de boca d’ús dels ciutadans | Ematsa espera restablir el servei «al llarg d’aquesta setmana»

 

Edifici d'EMATSA, l'empresa pública d'aigües de Tarragona | TarragonaDigital.com
 

L'incendi del passat cap de setmana a les instal·lacions de l'empresa Miasa —dedicada a l'emmagatzematge de productes químics, al polígon Entrevies de Tarragona— podria haver malmès la depuradora d'aigües de Tarragona Sud, segons han alertat alguns tècnics municipals de l'empresa d'aigües EMATSA. «Els tècnics van detectar la matinada de diumenge la presència d'escuma en una de les basses que intervenen en el procés de depuració», ha fet públic l'Ajuntament de Tarragona a través d'un comunicat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«S'estan investigant les causes de l'aparició d'aquesta escuma, però sembla apuntar que l'incident està relacionat amb l'incendi que es va produir al polígon Entrevies», ha explicat el conseller i nou president d'EMATSA, Jordi Fortuny. Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital.com, la incidència a la depuradora només afecta a la sortida de l’aigua residual cap al mar, i en cap cas té afectació a l’aigua de boca —la que arriba a les aixetes, per exemple— d’ús dels ciutadans.

 

La incidència a la depuradora de Tarragona no afecta l’aigua de boca —les aixetes— d’ús dels ciutadans

Des de l'Ajuntament han explicat que el procés de treball de la depuradora funciona en tres fases: pretractament i filtratge de les aigües urbanes, decantació i el pas pel reactor biològic per tornar l'aigua ja depurada al mar. El problema afecta a la tercera d'aquestes fases, perquè «va afectar els microorganismes del reactor biològic» que s'encarreguen d'aquesta tasca. S'està intentant solucionar amb la incorporació d'un seguit de fangs nous que facilitin la recuperació del reactor malmès per extingir la problemàtica.

 

«Esperem recuperar la normalitat de l'última fase al reactor biològic al llarg d'aquesta setmana i restablir al 100% el tractament de la depuració de les aigües residuals», matisa el comunicat de l'Ajuntament. Tots els partits polítics amb representació al plenari municipal ja estan assabentats, després que la informació se'ls hagi comunicat durant la Junta de Portaveus que ha tingut lloc a primera hora del matí d'aquest dimecres, 10 de juliol.

 

L'afectació, per tant, és mediambiental i fa referència al procés que connecta l'aigua sortint de la depuradora amb el mar, i en cap cas suposa afectacions per a la salut dels ciutadans tarragonins.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris