Setmana Santa Tarragona 2019: Processó del Dolor

Cancel·lat: El programa d'actes de la Setmana Santa a Tarragona 2020

Tots els actes i les processons de la Setmana Santa tarragonina durant l'any 2020
Índex

La Setmana Santa a Tarragona és un dels esdeveniments més destacats del calendari a la ciutat, plena de solemnitat i actes amb molta història. Tot seguit podeu consultar la programació sencera, amb dates, hores i itineraris de tots els esdeveniments.

Tots els actes cancel·lats

Programa de la Setmana Santa de Tarragona 2020

Dilluns 2 de març

A les 20 h. Església de Sant Francesc (Rambla Vella). CONFERÈNCIA QUARESMAL a càrrec de Mn. ANTONI PÉREZ DE MENDIGUREN, amb el títol “Cridats per Déu”. Organitza: Arquebisbat de Tarragona

Dimecres 4 de març

A les 20 h. Santuari de Ntra. Sra. del Sagrat Cor (Méndez Núñez). CONFERÈNCIA QUARESMAL a càrrec de Mn. PEP MORENO. Organitza: Associació La Salle.

Dijous 5 de març

A les 20 h. Església de Natzaret. RECITAL POÈTIC a càrrec d’ENRIC PUJOL CAYUELAS amb la col·laboració de CHELES PERALTA, Banda d’Aspirants de la Sang i Banda de la Reial Germandat de Jesús Natzarè. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

Divendres 6 de març

A les 20 h. Església de Sant Agustí. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE L’AASST. A càrrec de la Sra. Aina Mallol Capella, presentadora de televisió i dissenyadora gràfica. En acabar, tres peces de la banda "Sones de Pasión". Organitza: Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST).

Dissabte 7 de març

A les 18 h. Església de Sant Pau. PRESENTACIÓ DEL OPUSCLE DE LA REIAL CONGREGACIÓ DEL VENERAT COS DE JESUCRIST EN EL DESCENDIMENT DE LA CREU. Presenta la Sra. M. Joana Virgili Gasol, exdirectora del Camp d’aprenentatge de Tarragona. Organitza: Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu.

A les 20 h. Catedral de Tarragona. CONCERT AMB LA BANDA DE CORNETAS Y TAMBORES "SONES DE PASIÓN" DE REUS. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist

Dilluns 9 de març

A les 19:30 h. Església de Natzaret. CONFERÈNCIA QUARESMAL a càrrec del Sr. XUASÚS GONZÁLEZ FERNÁNDEZ, confrare i pregoner 2020 de la Setmana Santa Lleonesa. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

Dimarts 10 de març

A les 19:30 h. Església de Sant Miquel del Pla. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE LA REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ. Presenta el Sr. ÓSCAR VALLHONRAT. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

Divendres 13 de març - ACTES SUSPESOS

A les 19 h. Antiga Audiència (Plaça del Pallol). INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ "EL PAS DE LA PRESA DE JESÚS: PASSIÓ, FE I SENTIMENT". Romandrà oberta fins el 19 d'abril. Organitza: Associació del Pas de la Presa de Jesús.

Viacrucis Sant Ecce-Homo a l'interior del Loreto
Viacrucis Sant Ecce-Homo a l'interior del Loreto. | Àngel Ullate

Dissabte 14 de març - ACTES SUSPESOS

A les 11.00 h, carrers del Serrallo i Plaça Bisbe Bonet, I MOSTRA DE SONS DE LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA INFANTIL. Organitza: Gremi de Marejants

A les 17.30 h. es realitzarà el IV CONCURS DE BOMBOS I TAMBORS DE SETMANA SANTA pels carrers del Serrallo i a la Plaça de Sant Magí. Organitza: Associació del Pas de la Presa de Jesús.

A les 18.15 h. Plaça de les Cols. VII MOSTRA DE SONS DE LA SETMANA SANTA. Concentració a la Plaça de la Font i Exhibicions a la Plaça de les Cols. Organitza: Gremi de Marejants.

Diumenge 15 de març

Tres Tombs de Tarragona

A les 9 h. Des de l'Av. Vidal i Barraquer. TRES TOMBS DE TARRAGONA. Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

A les 11:30 h. Pèrgola de la Confraria de Pescadors. VI APLEC DE BANDES DE SETMANA SANTA. Concentració a l'Escala Reial del Passeig del Gremi de Marejants. Organitza: Associació del Pas de la Presa de Jesús.

Acte final dels 150 anys del Ecce-Homo

A les 17:45 h. Catedral de Tarragona. ACTE FINAL DELS 150 ANYS DEL ECCE-HOMO: "ECCE SONS 150".

A les 17:15 h. Pujada del Pas del Sant Ecce-Homo des de Sant Agustí fins la catedral.

A les 18:00 h. Concert solidari amb l’actuació del Cor Jove Schola Cantorum dels Amics de la Catedral, de la coral Concordie del Col·legi de Farmacèutics i Advocats de Tarragona i Banda de Timbals i Sacs de Gemecs de la Germandat. Reconeixement als socis de la Germandat.

A les 20:00 h. Tornada del Pas del Sant Ecce-Homo des de la Catedral fins a Sant Agustí. Organitza: Germandat del Sant Ecce-Homo.

Dilluns 16 de març - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Església de Sant Francesc. CONFERÈNCIA QUARESMAL a càrrec de l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS I BARNOSELL, Arquebisbe de Tarragona. Amb el títol “Recomençar des de Déu”. Organitza: Arquebisbat de Tarragona.

Dijous 19 de març - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Església de Sant Llorenç PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DEL GREMI DE PAGESOS. Amb l’actuació de la Coral Àncora que interpretarà la Passió segons Sant Mateu. Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. Divendres 20 de març

A les 20 h. Sala d’actes de la Confraria de Pescadors. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE L’ASSOCIACIÓ DEL PAS DE LA PRESA DE JESÚS a càrrec del Sr. ALEJANDRO AROLA GARCÍA. Organitza: Associació del Pas de la Presa de Jesús.

Dissabte 21 de març - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Església de Natzaret. CONFERÈNCIA QUARESMAL a càrrec de Mons. LLUÍS MARTÍNEZ SISTACH, Cardenal Arquebisbe emèrit de Barcelona. Organitza: Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat i R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

Setmana Santa Tarragona 2019: Processó del Dolor
Processó del Dolor de la Setmana Santa de Tarragona. | Àngel Ullate

Diumenge 22 de març - ACTES SUSPESOS

A les 13 h. Sota la pèrgola de davant la Llotja de Pescadors, carrer Trafalgar. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DEL GREMI DE MAREJANTS, condueix l'acte el Sr. JORDI MALLOL I VICENS Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.

Dilluns 23 de març - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Església de Natzaret. PRESENTACIÓ DEL Num. 36 DE LA REVISTA LA SANG a càrrec del Sr. MANEL ZAMORA NEGRILLO, director del Secretariat diocesà de confraries i germandats de Barcelona. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

Dimarts 24 de març - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Església de Sant Agustí. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE LA GERMANDAT DEL SANT ECCE-HOMO. Presenta el Dr. JOAQUÍN RUIZ DE ARBULO BAYONA. Catedràtic d'Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i investigador de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC). Organitza: Germandat del Sant Ecce-Homo.

Dimecres 25 de març - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Església de Sant Agustí. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE LA SALLE. Presenta el Sr. Ferran Huidobro. Organitza: Associació La Salle.

Dijous 26 de març - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Església de Natzaret. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE LA CONGREGACIÓ DE SENYORES DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT. Presenta el Sr. JORDI GUÀRDIA-ROMEU, teòleg, especialitzat en litúrgia, i director de cants a la Catedral de Tarragona. Membre del Centre Pastoral Litúrgica de Barcelona. Organitza: Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat.

Divendres 27 de març - ACTES SUSPESOS

A les 13:45 h. Església de Natzaret. INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ ‘IMPROPERIS DE LA SANG DE TARRAGONA’. Es podrà veure una mostra dels improperis de la Congregació com a elements de passió i originaris de la Processó del Sant Enterrament de Tarragona. L’exposició romandrà oberta fins el divendres 3 d’abril. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

A les 19 h. Ateneu de Tarragona. INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DEL 80È ANIVERSARI DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ. L’exposició romandrà oberta fins el divendres 20 d’abril. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

A les 20 h. Església de Sant Nicolau de Bari. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DEL CRISTO DEL BUEN AMOR. Presenta el Sr. JORDI BELTRAN LUENGO, gestor cultural. Clourà l'acte l'Agrupación Musical Cristo del Buen Amor. Organitza: Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista.

Una espelma desenfocada durant la Setmana Santa.
Tarragona compta amb una Setmana Santa molt important. | Gerard Martí

Dissabte 28 de març- ACTES SUSPESOS

A les 18:30 h. Parròquia de Sant Joan. PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ. Presenta el Sr. JOSEP MARIA CRUSET DOMÈNECH, President de l'Autoritat Portuària de Tarragona. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

Viacrucis del Gremi de Marejants

A les 19:30 h. Església de Sant Pere. VIACRUCIS DEL GREMI DE MAREJANTS. A continuació, PROCESSÓ que recorrerà els principals carrers del barri. Hi participaran els armats del Gremi de Marejants, els passos Presa de Jesús (Confraria), Sant Sopar i Sant Enterrament (Marejants), el Sant Crist de l’església de Sant Pere i la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, de Reus. Seran acompanyats per les bandes de tambors de les confraries del Serrallo. Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.

Diumenge 29 de març - ACTES SUSPESOS

A les 11 h. Des de diverses esglésies dels Espai de Setmana Santa, recorregut fins la plaça del font per a realitzar la TABALADA DEL PREGÓ DE LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA. Organitza: Associació del Pas de la Presa de Jesús.

A les 11 h. Església de Sant Llorenç VENERACIÓ DE LA RELÍQUIA DE ST. LLÀTZER. Missa pels agremiats traspassats el darrer any. La coral L’Àncora interpretarà els goigs de Sant Llàtzer del segle XV. En finalitzar, veneració de la Relíquia de Sant Llàtzer (segle XV). Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

A les 12 h. Saló de Plens de l’Ajuntament Tarragona. PREGÓ DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA 2020, a càrrec del Dr. Andreu Muñoz Melgar, arqueòleg i director del Museu Bíblic Tarraconense. Organitza: Ajuntament de Tarragona i Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST).

Dilluns 30 de març - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Església de Sant Francesc. CONFERÈNCIA QUARESMAL a càrrec de la Sra. MARGARITA BOFARULL, amb el títol “Una Església Mare de Misericòrdia i Samaritana”. Organitza: Arquebisbat de Tarragona

Dimecres 1 d’abril - ACTES SUSPESOS

A les 19 h. Església de Natzaret. CONCERT DE SETMANA SANTA a càrrec de l'Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

Dijous 2 d’abril - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Parròquia de la Trinitat (Plaça del Rei). VIACRUCIS I PROCESSÓ DE LA TRINITAT O DELS GITANOS, que recorrerà els carrers de la Part Alta. Itinerari: Plaça del Rei, Santa Anna, Plaça del Fòrum, Merceria, Pare Iglesias, les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Major, la Nau, Plaça del Rei. Organitza: Germandat del Sant Crist dels Gitanos de la Santíssima Trinitat.

Divendres 3 d'abril - ACTES SUSPESOS

A les 19 h. Església de Sant Llorenç VIACRUCIS DEL GREMI DE PAGESOS.

Processó del Divendres de Dolors

A continuació, a les 20.00 h, PROCESSÓ DEL DIVENDRES DE DOLORS pels carrers de la Part Alta de Tarragona. Aquesta serà precedida pels Armats de “La Sang” de Constantí i la participació dels Misteris de La Pietat i Sant Sepulcre (Pagesos) i el Sant Crist de la secció de les Senyores de la Pietat. Itinerari: Arc de Sant Llorenç, les Coques, Pare Iglesias, Merceria, Plaça de les Cols, Major, Baixada de la Misericòrdia, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria, Plaça del Rei, Passeig de Sant Antoni, Plaça de Sant Antoni, Descalços i Església de Sant Llorenç. Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

Dissabte 4 d’abril

A les 18:30 h. Església de Sant Nicolau de Bari. VIACRUCIS DEL CRISTO DEL BUEN AMOR. Organitza: Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista.

Procesión de Pasión

A les 19:30 h. Església de Sant Nicolau de Bari. PROCESIÓN DE PASIÓN. Hi participen amb el pas del Cristo del Buen Amor i el Crucificat de l’Església de Sant Nicolau de Bari, juntament amb la Agrupación Musical Cristo del Buen Amor i el Coro Rociero “Junco y Romero” de la Asociación Cultural y Folklórica Andaluza de Tarragona.

Itinerari: Pau del Protectorat, Barcelona, Sant Miquel, Misericòrdia, Sant Josep, Nou de Sta. Tecla, Smith, Castaños, Reial, Plaça dels Carros, Apodaca, Barcelona i Pau del Protectorat. Organitza: Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista.

DIUMENGE DE RAMS, 5 d’abril - ACTES SUSPESOS

A les 11 h. Carrer de les Coques. SOLEMNE BENEDICCIÓ DE PALMES I RAMS. Tot seguit, PROCESSÓ DE PALMES I RAMS pel Carrer de les Coques i el Pla de la Seu, fins a l’interior de la Catedral. Organitza: Capítol de la Catedral.

A les 12 h. Altar major de la Catedral. MISSA PONTIFICAL DE DIUMENGE DE RAMS presidida per l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS I BARNOSELL, Arquebisbe de Tarragona. Durant l’Ofertori, la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist lliurarà el Ciri Pasqual en nom de l’Agrupació d’Associacions.

Processó del Diumenge de Rams

A les 17 h. Parròquia de Sant Joan. PROCESSÓ DEL DIUMENGE DE RAMS amb el pas Entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. Itinerari: Església de Sant Joan, Plaça Mitja Lluna, Gasòmetre, Solé, Canyelles, Rambla Nova (tram central fins cruïlla carrer Adrià) per baixar per el lateral fins al carrer Unió, Unió, Plaça de la Mitja Lluna i Església de Sant Joan. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

Viacrucis de la Sang

A les 19 h. Església de Natzaret. VIACRUCIS DE LA SANG pel recinte emmurallat i la Part Alta. Discorrerà per la Part Alta i el Passeig Arqueològic fins a la S. E. Catedral, on serà venerat el Sant Crist de la Sang. A l’interior de la Catedral es fa una breu predicació i els fidels veneren la imatge del Sant Crist mentre canten Stabat Mater. En acabar, la imatge és conduïda novament a l’església de Natzaret, acompanyada amb el cant del Miserere. Itinerari: Plaça del Rei, Portella, Granada, Portal de Sant Antoni, Passeig de Sant Antoni, Torroja, interior del Passeig Arqueològic, Portal del Roser, Plaça del Pallol, Cavallers, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Major, Nau i Plaça del Rei. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

Beneir la palma
Diumenge de Rams a Tarragona. | TarragonaDigital.com

DILLUNS SANT, 6 d’abril - ACTES SUSPESOS

A les 10.30 h. Catedral de Tarragona. MISSA CRISMAL. Organitza: Capítol de la Catedral.

A les 19 h. Ermita de Sant Magí (Portal del Carro). CELEBRACIÓ DE L’EUCARISTIA. Organitza: Il·lustre Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona, Associació La Salle i Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu. A les 20 h. Carrers de la Part Alta de Tarragona. VIACRUCIS PROCESSIONAL. Itinerari: Portal del Carro, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Nou del Patriarca, Plaça Pescateries Velles, Mercè, Plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç i Portal del Carro. Organitza: Il·lustre Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona, Associació La Salle i Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu.

DIMARTS SANT, 7 d’abril - ACTES SUSPESOS

A les 19 h. Església de Sant Francesc d’Assís. MISSA I VIACRUCIS DELS NATZARENS. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

Processó dels Natzarens

A les 20 h. Carrers de la Part Alta. PROCESSÓ DELS NATZARENS. Hi participen un escamot dels armats de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, els tres passos –El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures–, un grup de penitents amb la creu al coll i el Sant Crist, acompanyats pel Cor d’Aspirants, Banda Infantil de Timbals, banda de cornetes, gaites i timbals de la Germandat i una formació musical de ministrers. Itinerari: Rambla Vella, Portalet, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de Peixateria, Plaça del Rei, Santa, Anna, Plaça Fòrum, Merceria, Major, Baixada de Misericòrdia, Plaça Font, Portalet, Rambla Vella fins l’Església de Sant Francesc. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

DIMECRES SANT, 8 d’abril - ACTES SUSPESOS

A les 17 h. ANADA A LA PROCESSÓ DEL DOLOR. Anada a la processó dels passos de la Reial Germandat de Jesús de Natzaret amb La Segona Caiguda, Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang amb La Flagel·lació del Senyor, Germandat de l'Ecce-Homo amb El Sant Ecce-Homo, Associació La Salle amb l'Oració de l'Hort i Germandat de NPJP amb Jesús de la Passió. Recorregut des de l'Església de Sant Miquel (Natzarens) i Església de Natzaret (La Sang) i concentració a l'Església de Sant Agustí. Recorregut conjunt: Sant Agustí, Rambla Nova, C/Unió, Pça. Sant Joan.

Processó del Dolor

A les 19.30 h. Església de Sant Joan. PROCESSÓ DEL DOLOR pels carrers del centre de Tarragona. Hi participen els Armats de la Confraria de la Creu de Torredembarra, seguits dels cinc passos corresponents al Rosari del Dolor: L’oració de Jesús a l’Hort (Associació La Salle), La Flagel·lació (R. i V. Congregació de la Puríssima Sang), Ecce-Homo (Germandat del Sant Ecce-Homo), El Cirineu (Reial Germandat de Jesús Natzarè) i Jesús de la Passió i Sant Crist (Germandat de N. P. Jesús de la Passió). Itinerari: Mitja Lluna, Gasòmetre, Soler, Plaça Corsini, Canyelles, Rambla Nova, Unió i Mitja Lluna. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

DIJOUS SANT, 9 d’abril - ACTES SUSPESOS

A les 18 h. Església de Sant Agustí. MISSA DEL SANT SOPAR.

A les 18 h. Església de Natzaret. OFICI DEL SANT SOPAR. Tot seguit, TORNS DE GUÀRDIA DELS ARMATS DE LA SANG al Santíssim Sagrament. A les 18 h. Església de Sant Llorenç CELEBRAIÓ DEL SANT SOPAR DE NOSTRE SENYOR JESUCRIST. Acte seguit, adoració al Santíssim Monument. NOTA: L’Església romandrà oberta fins les 22:00 h. Organitza: Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

A les 19 h. Des de Sant Agustí fins a la Rambla Nova. ESMENDADA DELS MISTERIS DEL GREMI DE MAREJANTS. Itinerari: Sant Agustí, August, Comte de Rius, Rambla Nova. Cada associació de Setmana Santa organitza les celebracions de la MISSA DE DIJOUS SANT a les respectives esglésies i parròquies de la ciutat. A la Catedral es celebrarà a les 20 h, presidida per l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS I BARNOSELL, Arquebisbe de Tarragona.

Passadís de la Llum i Torns de Guàrdia d'Honor

A les 21 h. Església de Sant Pere del Serrallo. PASSADÍS DE LA LLUM I TORNS DE GUÀRDIA D’HONOR dels armats del Gremi de Marejants, davant el Santíssim Sagrament. Acte seguit, TORNS DE GUÀRDIA DELS ARMATS DEL GREMI DE MAREJANTS.

A les 23:45 h. Des de l’Avinguda Maria Cristina fins al Santuari del Loreto. VIACRUCIS DE LA GERMANDAT DEL SANT ECCE-HOMO pel camí antic del Llorito. El Crist de la Germandat serà portat a espatlles per tots els voluntaris que ho vulguin fer durant el recorregut. Arribada al Santuari sobre les 2:30 h. En acabar es disposa d’un servei d’autocars per retornar a Tarragona

DIVENDRES SANT, 10 d’abril - ACTES SUSPESOS

A les 6 h. Catedral de Tarragona. SERMÓ DE PASSIÓ, anomenat popularment “de la bufetada” predicat per l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS I BARNOSELL, Arquebisbe de Tarragona.

Viacrucis Processional

A les 6:15 h. Des de l’església de Natzaret, encapçalats per la Creu dels Penitents, el Sant Crist de la Sang, acompanyat de congregants i representants de les confraries tarragonines, amb vesta i cucurulla, per a dirigir-se a la catedral, des d’on a les 6:30 h. VIACRUCIS PROCESSIONAL per la Part Alta, que finalitzarà a l’església de Natzaret. Itinerari: Pla de la Seu, les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Guitarra, Plaça de Sant Joan, Baixada del Roser, Salines, Sant Domènec, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria, Sant Hermenegild i Plaça del Rei. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

A les 8 h. Església de Sant Llorenç ADORACIÓ AL SANTÍSSIM MONUMENT organitzada pel Gremi de Pagesos.

A les 9 h. Església de Sant Llorenç MARXA DE LA FARIGOLA organitzada pel Gremi de Pagesos. La farigola serà beneïda i repartida entre els assistents en acabar la missa d’onze.

A les 10h. Església de Sant Pau. VIACRUCIS DEL DESCENDIMENT. Itinerari: Exterior parròquia de Sant Pau (per la vorera rodejant tot el temple, La Popular, Plaça d’ Orleans, Enric d’Ossó i Rambla Lluís Companys).

A les 12 h. Catedral de Tarragona. ACCIÓ LITÚRGICA DE DIVENDRES SANT.

A les 12.30 h. Ermita de Sant Magí (Portal del Carro). SERMÓ DE LES SET PARAULES, organitzat des del 1957 per l’ASSOCIACIÓ LA SALLE.

A les 16 h. des de l’església de Natzaret, sortiran els armats de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang per iniciar la RECOLLIDA DE MISTERIS a la Rambla Vella, Plaça Verdaguer, Rambla Nova, Carrer Unió i Part Alta de la ciutat, i traslladar-los a la plaça del Rei. Cada confraria situarà els seus misteris als llocs determinats per rebre les reverències als horaris assignats: Primera recollida: Rambla Vella, Plaça Verdaguer, Rambla Nova.

A les 16:05 h. A la Rambla Vella, dos passos: L’oració de Jesús a l’Hort i Vetlleu i pregueu.

A les 16:15 h. A la plaça Verdaguer, dos passos: Presa de Jesús i Descendiment de la Creu.

A les 16:25 h. Tram Adrià - Roger de Llúria, quatre passos: Jesús és despullat de les seves vestidures, Jesús Natzarè, El Cirineu i Retorn del Calvari.

A les 16:45 h. Rambla Nova, coca central del tram Adrià-Cañellas: Sant Enterrament, Sant Sopar, Cristo del Buen Amor, Ntra. Sra. de la Amargura con San Juan Evangelista

A les 17:05 h. Al carrer Unió, un pas: Jesús de la Passió.

A les 17:10 h. A la Rambla Nova, un pas: Ecce-Homo. Itinerari de la primera recollida: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria (on es fa la tradicional pujada de misteris) i Plaça del Rei. Segona recollida: Part Alta

A les 17:30 h. A la Plaça de la Pagesia, dos passos: La Pietat i Sant Sepulcre.

Processó del Sant Enterrament

A les 17:40 h. Al Pla de la Seu, un pas: La Soledat. Itinerari de la segona recollida: les Coques, Pare Iglesias, Merceria, Plaça de les Cols, Major, Baixada de la Misericòrdia, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria i Plaça del Rei. PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT

A les 19.30 h. Des de l’església de Natzaret (Plaça del Rei), sortirà la magna i tradicional PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, declarada FESTA PATRIMONIAL D’INTERÈS NACIONAL per la Generalitat de Catalunya, organitzada per la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist. Hi participen els armats de La Sang i les dotze associacions de Setmana Santa que acompanyaran els respectius passos (vint en total).

Itinerari: Plaça del Rei, Portella, Passeig de Sant Antoni, Portal de Sant Antoni, Plaça de Sant Antoni, Descalços, Plaça de la Pagesia, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, les Coques, Pare Iglesias, Merceria, Plaça de les Cols, Major, Baixada de la Misericòrdia, Plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Trinquet Nou, Plaça de l'Esperidió, Baixada de la Pescateria, Sant Hermenegild i Plaça del Rei.

Solemne Processó del Sant Enterrament a Tarragona
La Processó del Sant Enterrament de Tarragona és l'acte més important. | Redacció

DISSABTE SANT, 11 d’abril - ACTES SUSPESOS

Processó de la Mare de Déu de la Soledat

A les 18 h. Església de Natzaret. PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT. Hi participa el pas de La Soledat, acompanyat solament per les senyores de la Congregació, amb vesta, i per les senyores convidades que pertanyen a les altres associacions tarragonines, de rigorós vestit negre i mantellina, i la Coral Augusta. Després de la funció religiosa amb la Corona Dolorosa i predicació, surt de la Catedral per retornar a l’església de Natzaret. Itinerari: Plaça del Rei, Nau, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu. Pare Iglesias, Merceria, Major, Baixada de la Misericòrdia, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria i Plaça del Rei. Organitza: Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat.

A les 22 h. Catedral de Tarragona. VETLLA PASQUAL oficiada per l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS I BARNOSELL a la Santa Església Catedral Metropolitana i Primada. També a la mateixa hora es celebrarà a totes les parròquies de la ciutat l’acte culminant de la Setmana Santa, amb l’assistència de les respectives associacions de Setmana Santa. Organitza: Capítol de la Catedral. DIUMENGE DE PASQUA, 12 d’abril

A les 11 h. Catedral de Tarragona. OFICI DE PASQUA.

Dissabte 18 d'abril - ACTES SUSPESOS

A les 20 h. Església de Natzaret. CONCERT DE PASQUA amb el cor de cambra IN CRESCENDO. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist. Dilluns 20 d'abril A les 20 h. Ateneu de Tarragona. CONFERÈNCIA DE PASQUA a càrrec de la Sra. M. MERCÈ MARTORELL COMAS. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

Dimarts 28 d'abril - ACTES SUSPESOS

l A les 20 h. Església de Natzaret. PRESENTACIÓ DE LA CARPETA DELS GOIGS DE LA SANG a càrrec del Sr. MANEL CALLAO COSTA, congregant de La Sang i tresorer dels gogistes. Editada conjuntament amb Gogistes Tarragonins i emmarcada dintre dels actes del 475 aniversari de la nostra fundació i els 40 anys de Gogistes. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.


Comentaris