PSC, Ciutadans i PP fan front comú contra Ricomà per les crítiques de l'alcalde a un sector d'hostalers

Les tres formacions s'han posicionat del cantó dels gairebé 50 restauradors que es van manifestar dimarts, 2 de juny, al vespre

La polèmica manifestació que s'ha dut a terme a la plaça de la Font, a Tarragona, aquest dimarts, 2 de juny, al vespre, per part d'uns quants empresaris de l'hostaleria, en contra de l'alcalde Pau Ricomà i la seva consellera de Domini Públic, Paula Varas, encara cueja. L'endemà de la protesta, el batlle tarragoní, el polític republicà Pau Ricomà, carregà amb contundència contra els manifestants dels qui, va assegurar, li havien fet passar «vergonya». 

I tot just 24 hores després de la roda de premsa de l'alcalde tarragoní, han mogut fitxa el PSC, Ciutadans i el PP de Tarragona. Les tres formacions han fet públic comunicats de premsa en els quals critiquen a Ricomà i es posicionen a favor dels manifestants, a la seva particular manera. Els socialistes, per exemple, a través de la seva portaveu, Sandra Ramos, han reclamat a Pau Ricomà que «exerceixi el lideratge polític i social necessari per entomar els reptes que la nostra ciutat té per endavant». 

Per Ramos, les rèpliques de dimecres de Ricomà als manifestants, «volen dos anys sense impostos i han presentat un manifest sense signar», han sigut unes crítiques «desafortunades». La portaveu socialista ha assegurat que «la funció de Ricomà com alcalde hauria de ser la d'escoltar les reivindicacions de la ciutadania i intervenir en els conflictes i no la d'enfrontar-s'hi». Sandra Ramos ha obviat, en el seu comunicat, que el darrer govern municipal socialista, no va cobrar més d'un milió d'euros fruit de l'impagament de les terrasses

Ciutadans reclama informació sobre la nova línia d'ajuts

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona ha reclamat «més informació» sobre la línia d'ajudes de 700.000 euros al comerç i a l'hostaleria que va anunciar Pau Ricomà. Així mateix, Viñuales ha assegurat que «les declaracions de l'alcalde demostren una manca de sensibilitat absoluta davant de les demandes d'un sector especialment castigat per la crisi. Demanen a Ricomà que rectifiqui les seves declaracions i escolti les peticions dels restauradors, la majoria petits negocis dels quals viuen moltes famílies tarragonines i que van decidir manifestar-se de forma pacífica».

Per la seva banda, el Partit Popular ha volgut posar el dit a la nafra en un dels principals problemes que té la restauració amb l'actual equip de govern: la manca de bona sintonia del col·lectiu amb la consellera de Domini Públic, Paula Varas. Des de les files conservadores han volgut carregar contra Varas però ho han fet amb una redacció complicada: «També esperem que se’ns informi sobre els criteris que s’aplicaran per distribuir la partida de 700.000 euros que va anunciar ahir; no sigui que aquesta inversió vagi destinada, per exemple, a afavorir carrers on, casualment, algun membre de l’equip de govern suposadament té interessos en negocis de restauració, per cert, en incompatibilitat flagrant amb les seves responsabilitats».

Varas és família de la propietat d'un restaurant al carrer Cos del Bou. Aquest fet ja va comportar que la consellera hagués de tornar la competència a l'alcalde en una votació municipal

"Els treballadors funeraris, la darrera baula de la cadena contra el coronavirus" "Guerra contra els incívics: TGN anuncia prop de 100 denúncies a particulars"