El Rei Carnestoltes i la Concubina, preparats per «governar Tarragona»

Agustí Pouget (Nou Ritme) i Raquel Recasens (Cromatic Fusion) es coneixen des de fa anys i prometen un regnat pensat perquè els tarragonins «gaudeixin del Carnaval com nosaltres»
La corona del Rei Carnestoltes del Carnaval de Tarragona. | Ángel Ullate

 

El Carnaval de Tarragona està a punt de començar i el XXVIII Rei Carnestoltes i la XXV Concubina ja estan preparats per «governar la ciutat». Agustí Pouget, de la comparsa Nou Ritme, i Raquel Recasens, de Cromàtic Fusion, esperen amb «nervis il·lusionants» rebre la vara de comandament, que els entregarà l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros el pròxim dimecres, dia 27. Pouget i Recasens asseguren tenir un «'feeling' especial» i prometen un carnaval on «tothom gaudirà com nosaltres». La disbauxa està a tocar. 

 

 

Raquel Recasens, una Concubina amb el ball per bandera

Raquel Recasens forma part de la comparsa Cromàtic Fusion des de l'any 2013. De fet, ja va ballar en el primer Carnaval de Tarragona en el qual participava l'entitat. Assegura que ser concubina era «un somni» i recorda amb alegria el moment en què li van proposar. «Érem a la Plaça de la Font esperant l'entrega dels premis de l'any passat. Després de quedar segons i guanyar el regnat, l'Encarna —responsable de la comparsa— em va dir si volia ser Concubina. Vaig començar a plorar, eren moltes emocions alhora», explica Recasens. 

 

Raquel Recasens és la XXV Concubina del Carnaval de Tarragona.   | Ángel Ullate
 

Els preparatius van començar ben aviat, al mes de maig. «Com no som una escola de ball i havíem de preparar diversos espectacles, sempre compensem el desconeixement amb temps. Per això els assajos ja es fan durant l'estiu. A més, aquest any fem ball urbà, més difícil», revela una altra de les responsables de la comparsa, Gemma Roca. És en aquest àmbit en el qual la Concubina destaca: ha ballat durant tota la vida i és una peça fonamental pels seus companys. 

 

«Per molt que sigui concubina, seguiré sent la Raquel, una més, que ajudarà els seus companys en tot el que calgui», subratlla Recasens, que té clar que la «humilitat» ha d'anar per davant de tot. El pròxim dimecres, la reina del carnaval farà la seva primera aparició amb la disfressa. Es vestirà de malvada d'una pel·lícula i anirà «molt, però que molt guapa», assegura la Gemma. 

 

Raquel Recasens (Cromàtic Fusion) és la XXV Concubina del Carnaval de Tarragona. | Ángel Ullate

 
 

Agustí Pouget, el «Rei de tots»

Agustí Pouget és el Rei Carnestoltes número XXVIII. «El Carnaval em dona vida, marxa. Trenques amb tot, amb la quotidianitat, amb la vida normal. Per això ser el rei és el màxim». Amb aquestes paraules es presenta Pouget, que és fundador de la comparsa Nou Ritme —ara fa 9 anys— i participant del carnaval des de fa un quart de segle. 

 

Pouget assegura que serà «el rei de tots». De fet, revela que a la seva disfressa, que és gairebé un secret d'estat, hi durà totes les comparses de Tarragona amb ell. Espera l'arrencada del carnaval amb «moltes ganes» però «sense nervis», perquè segons diu, «els nervis et cohibeixen i no et deixen ser tu mateix». 

 

Agustí Poguet (Nou Ritme) és el XXVIII Rei Carnestoltes del Carnaval de Tarragona. | Ángel Ullate
 

Pouget agafarà el comandament de la ciutat el pròxim dimecres. Promet uns discursos «crítics», sobretot amb l'Arquebisbat de Tarragona. «Ens ho han posat en safata, després de tots els casos que han sortit», diu el Rei Carnestoltes en relació a les publicacions sobre casos d'abusos i pederàstia revelades per TarragonaDigital

 

Agustí Pouget va acceptar convertir-se en Rei Carnestoltes després que el Marc Pedraza, director de l'escola de ball, li oferís l'any passat. Serà el quart rei de Nou Ritme i bromeja amb què l'han nomenat a «títol honorífic». «No et diré els anys que tinc ni a què em dedico, però si vols, el número de telèfon te'l puc donar», bromeja. 

 

Marc Pedraza i Agustí Pouget, fundadors de la comparsa Nou Ritme. | Ángel Ullate

 

Pouget i Recasens prometen una gala «plena de sorpreses»

Pouget i Recasens seran els protagonistes de la gala inèdita dedicada exclusivament al Rei Carnestoltes i la Concubina de Tarragona. Serà el pròxim dia 27 al Palau de Congressos de la ciutat, després que el Teatre Tarragona hagi quedat tancat pels despreniments d'elements al seu interior. «És una gala feta amb molt d'amor i molta cura», asseguren tots dos. 

 

Un sèquit d'entre 15 i 20 persones acompanyaran rei i reina. Des de Cromàtic Fusion agraeixen la implicació de Nou Ritme en la creació del 'show', que van haver d'inventar-se en només algunes setmanes. «Estem molt contents. Els canvis s'enfronten amb il·lusió i aquest anirà bé a tothom», diu Gemma Roca sobre les novetats del Carnaval de Tarragona

 

Raquel Recasens i Agustí Pouget no volen mullar-se sobre el possible guanyador d'aquest 2019, però tenen clar que «any rere any el Carnaval de Tarragona augmenta el seu nivell». El programa de carnaval començarà aquest divendres, 22 de febrer, i s'allargarà fins el pròxim 4 de març. La festa està a punt de començar.