Primer revés a Ricomà: el plenari rebutja debatre sobre les condicions del nou coordinador de Cultura

Els vots contraris de l'oposició, excepte Junts x Tarragona, han impedit la inclusió de la proposta en l'ordre del dia | La resta de propostes han estat aprovades
Imatge del plenari celebrat aquest divendres a l'Ajuntament de Tarragona. | Mauri

 

Pau Ricomà ha patit aquest divendres el seu primer gran revés des que va accedir a l’alcaldia de Tarragona el passat mes de juny. El plenari municipal ha votat en contra de la inclusió en l’ordre del dia de la proposta de modificar el lloc de treball de Cap de Gestió Tècnica de l’Àrea de Cultura, que durant aquesta setmana ha creat força polèmica per la voluntat del govern municipal d'eliminar el requisit d'una titulació universitària.

 

La qüestió no s’ha arribat a debatre formalment perquè els vots contraris de PSC, Ciutadans, la CUP i el PP han impedit la inclusió del punt a l’ordre del dia. Així, els vots del govern -ERC i En Comú Podem-, i de Junts per Tarragona -que ha aclarit que no hagués votat a favor de la mesura- han estat insuficients i el punt ha quedat sobre la taula.

 

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha assegurat, visiblement molest, que «malgrat perdre aquesta votació, el govern és fort». Ricomà ha afirmat que «la situació de la cultura a Tarragona és paupèrrima, amb descoordinació interna i equipaments tancats». El batlle ha recordat que «necessitem coordinació i coneixement, que estan per damunt dels títols universitaris».

 

Carla Aguilar, Pau Ricomà i Jordi Fortuny, aquest matí al plenari. | Mauri

 

La consellera socialista Begoña Floria ha etzibat a Ricomà que «quan les coses no es fan bé, tenen conseqüències». Floria ha assenyalat que «han posat als peus dels cavalls el departament de Cultura, quan no hi ha urgència, ja que l’actual cap no acaba la seva comissió de serveis fins el 31 de desembre». D’altra banda, la consellera socialista, antiga responsable de Cultura, ha recordat a Pau Ricomà que «el 18 de juny vaig demanar-li hora per fer el traspàs de la conselleria i encara no he pogut parlar amb vostè».

 

El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha coincidit que tampoc creuen que aquest sigui un assumpte urgent, i ha assenyalat que l’informe de fiscalització reclamava al govern que el canvi proposat es motivés millor.

 

Dídac Nadal, portaveu del Junts x Tarragona, ha lamentat «s’hagi negat la possibilitat de debatre, rebutjant el diàleg al saló de plens».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Per part de la CUP, Laia Estrada ha dit que «no podem avalar un procés que posa en risc el principi d’igualtat». La portaveu cupaire ha afirmat que «ens trobaran amb el puny tancat en pràctiques que recorden temps passats».

 

Per últim, des del Partit Popular, el seu portaveu, José Luis Martín, ha reblat que «ho han fet molt malament, portant a la comissió expedients incomplets». Martín ha recordat que «l’informe d’intervenció és molt sòlid, tot i ser favorable inclou importants recomanacions».

 

Aprovada la modificació de la plantilla de personal

La modificació de la plantilla de personal ha tirat endavant amb els vots favorables d’ERC, ECP i la CUP, i l’abstenció de la resta de grups municipals. La modificació se centra en les llars d’infants, que el curs vinent disposaran d’un reforç de tres persones per cobrir baixes imprevistes de menys de tres dies, a més de les 15 places d’educadors que provenien de programes d’ocupació i que s’afegiran a la plantilla municipal.

 

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona s'ha celebrat aquest matí de divendres. | Mauri

 

Ciutadans, PSC i Junts x Tarragona han lamentat que els nous llocs de treball s'hagin aprovat amortitzant diverses places de la Guàrdia Urbana. El conseller de Personal, Jordi Fortuny, ha apuntat que aquestes places no estan cobertes actualment i no hi ha una previsió a curt termini de fer-ho.

 

Impuls al Rambla Science

D’altra banda, el plenari ha aprovat l’expedient modificatiu de crèdit que permetrà dotar de recursos el projecte Rambla Science, a l’antic edifici del Banc d’Espanya. L’Ajuntament aportarà 500.000 euros que se sumaran als 1,9 MEUR obtinguts del fons Feder. També han tirat endavant els altres modificatius de crèdit, que inclouen diners per a la jardineria de l’Anella Mediterrània, entre d’altres.

 

El banc d'Espanya de Tarragona acollirà el Rambla Science. | Ángel Ullate

 

A més, el plenari també ha donat llum verd al perllongament del carrer Armanyà i la seva connexió amb la Baixada del Toro.