La Sala Trono aposta per una programació de «teatre proper i arriscat» per a la temporada de tardor

Són un total de 16 espectacles entre el 18 de setembre i el mes de gener
La Sala Trono ha presentat la programació de la temporada de tardor 2019 | Toni Cabanillas

 

La Sala Trono, al número 11 del carrer Armanyà, s'ha posat guapa aquest dimarts, 3 de setembre, per presentar la temporada teatral de la pròxima tardor i hivern, fins al mes de gener del 2020. En total, s'han programat més de 40 funcions de 16 espectacles diferents —entre els quals en destaquen tres estrenes i una preestrena—. Arrencarà el pròxim 19 de setembre amb una novetat rellevant: una doble programació sense precedents.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Màgia, humor, flamenc, varietats, reflexió, monòlegs, música, mentalisme... la nova programació de la 'Trono' ve farcida de propostes diverses sota el paraigua comú «del teatre proper i arriscat», segons han presentat les mateixes companyies participants. Totes les funcions tindran lloc a l'escenari habitual d'Armanyà.

 

La Sala Trono proposa 16 espectacles amb fort accent local per a la temporada teatral de tardor 2019/2020

Un total de 14 companyies omplen la graella, la meitat de les quals són de Tarragona. «És la nostra manera de donar un altaveu a molts artistes de casa nostra que necessiten un escenari on poder-se promocionar», han explicat els organitzadors, fidels a l'ADN del projecte. El tret de sortida, la comèdia vitalista 'Les Coses Excepcionals' (entre els dies 19 i 23 de setembre) i la dansa d'inspiració flamenca de 'Kintsugi' (entre els dies 20 i 23). És la primera vegada que la programació es desdobla.

 

La Sala Trono ha presentat la programació de la temporada de tardor 2019 | Toni Cabanillas

 

L'espectacle de dansa 'Kintsugi' és, de fet, una de les tres novetats en forma d'estrena a Tarragona, juntament amb la producció local 'Una altra nit' i l'adaptació 'Pedro y el Capitán' del clàssic de Benedetti. També es podrà viure la preestrena de l'espectacle 'Infanticida', adaptació del clàssic monòleg de Víctor Català, a mitjans del mes de gener. En aquest fil es poden consultar tots els espectacles desglossats:

 

 

La màgia del Mag Gerard i les varietats d'Oriol Grau: la Trono reivindica «el valor del teatre en sala petita»

Un altre accent local de la programació de la Trono és la inclusió del Festival de Teatre Màgic que anualment organitza el Mag Gerard, i que tornarà amb força. Ho farà amb tres espectacles entre el 8 i el 10 de novembre amb la màgia de prop, l'espectacle de la màgia còmica i el mentalisme com a grans protagonistes a Armanyà.

 

Un altre punt especial és la proposta de passar la nit de Cap d'Any a ritme de cabaret, en aquest cas al Teatre Metropol, amb un espectacle de varietats «i moltes, moltes sorpreses» amb l'actor local Oriol Grau com a vedette de l'actuació. L'aturada a mitjanit pel raïm i el cava està prevista, matisen entre rialles.

 

La Sala Trono celebra «un 2019 de rècord» i mantindrà els preus de la temporada anterior

La Sala Trono ha presentat la programació de la temporada de tardor 2019 | ACN

 

Els responsables de la Sala Trono han aclarit que els preus es mantindran respecte a l'anterior temporada teatral, i han volgut reivindicar «el valor del teatre de sala petita», on fins i tot «les peticions populars també han contribuït a elaborar el programa definitiu». L'objectiu, afirmen, és «mantenir o augmentar una mica» el balanç de l'any passat, on van superar els 5.200 espectadors en les 82 funcions programades i van aconseguir una mitjana del 77% d'ocupació.

 

Han apuntat finalment, també, que «el 2019 ha estat un any de rècord per a nosaltres», on han aconseguit traslladar projeccions pròpies de Tarragona a escenaris de tot Catalunya, especialment en el cas de Barcelona, fet que suposa una passa endavant a tall de qualitat artística, de promoció i també d'ingressos econòmics. «Tornem a apostar pel teatre proper i arriscat: ens ho passarem bé!», han convidat. A pocs dies de l'obertura de Santa Tecla, la Trono ja assaja per obrir de nou el teló.

 

També et pot interessar