Pla mitjà del gestor i programador de la Sala Trono de Taragona, Joan Negrié

La Sala Trono presenta la temporada de primavera amb l'esperança de tirar-la endavant malgrat la pandèmia

Les funcions es representaran a l'espai Trono Armanyà mentre el teatre Metropol segueixi en obres

La Sala Trono de Tarragona ha presentat aquest dijous la programació de la temporada de primavera, que va des de febrer fins a finals d'abril. Són deu espectacles de teatre  contemporani que es representaran a l'espai Trono Armanyà, ja que les obres de rehabilitació al  teatre Metropol  impedeixen que es pugui fer servir la platea del recinte. Això implicarà una reducció de l'aforament, que serà d'entre 41 i 66 persones en funció de la disposició que tinguin les cadires en cada funció.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Si la pandèmia  ho permet, per l'escenari hi passaran monòlegs com 'Van Gogh' i produccions com 'Here comes your man', 'A.K.A. (Also Known As)' o 'Reiseführer'. A banda, hi haurà quatre produccions  pròpies de la Sala Trono fent gira per Catalunya.

El gestor i programador de la Sala Trono, Joan Negrié, ha exposat que el fet de tornar a un aforament reduït farà que la disposició del públic  sigui diferent en cada espectacle. Així, podrà haver-hi públic als quatre costats de l'escenari, en tres, en dos o només a davant, seguint la disposició clàssica. Negrié ha destacat que això ha fet que les companyies  hagin hagut d'adaptar el seu espectacle.

Una programació teatral de qualitat i unes mesures de seguretat «més enllà del Procicat»

Tot i la situació per la Covid-19, els responsables de la sala han decidit preparar la programació per als propers mesos. En cas que hi hagi noves restriccions, aplaçarien espectacles, com ja han hagut de fer en els darrers mesos. Amb tot, Negrié ha posat de manifest les mesures de seguretat  que tenen i que «van més enllà del que marca el Procicat». Entre aquestes hi ha un control  de temperatura als espectadors, la sortida del recinte de manera esglaonada i deixar una butaca buida entre cada espectador, enlloc de fer-ho entre unitats familiars com ha fixat el Govern.

Imatge de l'entrada de la Sala Trono, a Tarragona
La Sala Trono vol mantenir la seva programació malgrat les dificultats de les noves restriccions | Àngel Ullate

Joan Negrié ha destacat la qualitat  dels espectacles que hi ha previstos per als propers mesos. Un exemple és 'Reiseführer', de la companyia La Ruta 40, que ha estat guardonat  amb el Premi Barcelona de teatre per millor companyia de l'any. El programador també ha destacat 'Van Gogh', un monòleg sobre la vida i obra de l'artista, o 'Here comes your man', una peça que parla de l'assetjament escolar des del punt de vista de dos homes adults.

De cara als propers mesos la Sala Trono també vol obrir-se a nous públics, com l'adolescent. Ho farà de la mà de 'A.K.A. (Also Known As)', un text que parla de la vida d'un adolescent i que ha connectat molt amb el públic jove. La intenció fins i tot és que grups d'escolars puguin acostar-se al teatre per veure la peça. La temporada de primavera començarà el 6 i 7 de febrer  amb 'Assaig sobre la lucidesa', una versió del text de José Saramago 'Assaig sobre la ceguesa'.

A banda, quatre produccions pròpies de la Sala Trono faran gira per Catalunya  en els propers mesos. Es tracta de 'Club Bildelberg', 'La Marató de Nova York', 'Els gossos' i 'Una altra nit'.