Sant Jordi 2019: La pluja no desllueix la diada

El Port de Tarragona organitza un Sant Jordi virtual amb activitats culturals i un concurs literari

El Moll de Costa impulsa un programa replet d'activitats lúdiques i culturals dirigides a dinamitzar a petits i grans en una diada tan especial

Ens trobem a les portes del Sant Jordi 2020, una de les celebracions tradicionals més desitjades i importants de l'any. Per celebrar-ho, encara que sigui des de casa confinats, el Port de Tarragona s’ha adaptat al moment actual amb un programa d’activitats digitals. El Port ofereix un Sant Jordi Virtual per dinamitar grans i petits amb quatre eixos temàtics: concurs literari 'Sant Jordi, la princesa i el drac què farien ells confinats?', El Serrallo un lloc de conte, marató de contes #acaudorella i lectures confinades. Per últim el Moll de Costa també proposa quatre activitats perquè les famílies passin aquests dies de la forma més agradable possible.

L'objectiu és animar aquest llarg període a casa, compartint experiències entorn de la nostra cultura, tradicions i patrimoni. Es podrà seguir o participar en les diferents activitats i iniciatives organitzades, fent servir l'etiqueta #SantJordiVirtualPort i seguint a Moll de Costa en les seves pàgines d'InstagramFacebook i Twitter.

Concurs literari a Instagram 

La primera de les activitats és el Concurs Literari sota el títol 'Sant Jordi, la princesa i el drac, què farien ells confinats?' a través de la xarxa social Instagram, adreçada a joves de 8 a 18 anys. Els més joves poden enviar un conte o una història del que creuen que farien els protagonistes de Sant Jordi si estiguessin a casa confinats. La data límit per presentar els treballs serà el pròxim 1 de maig. Les bases del concurs es poden trobar en aquesta pàgina web del Port de Tarragona.

 

Un lloc de conte i una marató de contes #acaudorella 

Del 20 al 24 d’abril el Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona oferiran cada dia un conte virtual de la col·lecció Petit Museu per visibilitzar el projecte que ambdós duen a terme sobre el patrimoni immaterial del Serrallo. 

Des del Teatret del Serrallo i de manera digital, també oferiran una gran festa del conte per apropar-se al públic familiar i omplir les cases de contes en una marató de contes #acaudorella; el dia 22 d’abril a partir de les 11.00 hores. Hi haurà contes d’artistes coneguts que han preparat per a l’ocasió, com el d’en Cesk Freixas o els Amics de les Arts. També de famílies anònimes que han volgut sumar-se a la proposta i de contacontes tarragonins i tarragonines. 

Lectures confinades 

Per aquells que els vingui de gust llegir noves lectures sense sortir de casa, el Servei de publicacions ofereix un enllaç on es poden trobar llibres sobre la ciutat, el port o la mar en obert. Pot ser un bon moment, malgrat tot, per assaborir el regust mariner que poden aportar aquestes lectures, i moltes altres. Pots descarregar-te'ls en aquest enllaç.

El dibuix de l'Elsa, de 5 anys, guanyadora del concurs “Explica’ns, què fas?” del Port de Tarragona
El dibuix guanyadro del concurs “Explica’ns, què fas?” del Port de Tarragona | Port de Tarragona

 

El Port de Tarragona i Moll de Costa, dinamitzadors culturals 

El Port de Tarragona juntament amb Moll de Costa han organitzat diverses activitats per aquests dies. Primerament es va llençar el concurs de dibuix “Explica’ns, què fas?” amb un gran èxit de participació, i que ja té els dibuixos guanyadors. 

Per una altra banda, el Teatret del Serrallo ha organitzat durant aquestes setmanes l’activitat titulada 'A cau d’orella' on el conte ha estat el protagonista. A l’activitat s’hi participava des de dos vessants, la creadora, explicant contes i enviant-los, i per l’altra banda com a espectadors, via les xarxes socials del mateix Teatret. 

Ambdues activitats han estat un èxit per a tots els públics, i s'han portat a terme amb l’objectiu d'intentar fer d'aquest confinament uns dies divertits i culturals, sobretot pels més menuts.


Comentaris