Santi Castellà, primer secretari del PSC de Tarragona, cau de la cursa electoral pel 28 d'abril

Santi Castellà va valorar presentar-se abans de saber que Joan Ruiz volia repetir com a diputat al Congrés | Ruiz augura «un gran futur en política» a Castellà
D'esquerra a dreta, Miquel Iceta, Josep Fèlix Ballesteros i Santi Castellà a la seu del PSC de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

S'aproxima l'hora de tancar les llistes electorals per les eleccions generals del pròxim 28 d'abril i el moviment s'intensifica als quarters generals dels partits polítics de Tarragona. Aquest dimarts, 26 de febrer, es coneixia que En Comú-Podem dubtava de la candidatura de Fèlix Alonso per a les eleccions generals. 

 

 

48 hores després, es coneix que el primer secretari del PSC al Camp de Tarragona, el professor universitari Santiago Castellà, va valorar presentar-se com a candidat per a liderar la llista dels socialistes. Tanmateix, i segons fonts consultades, Castellà va fer marxa enrere en les seves intencions en conèixer la intenció de l'actual diputat al Congrés, Joan Ruiz, de repetir com a número ú del PSC per Tarragona.

 

Consultat sobre aquesta situació, Joan Ruiz ha respost a aquest mitjà que «en Santi és una persona encantadora i a qui li auguro un gran futur en política». Així doncs, Castellà no ha fet el pas que sí que ha iniciat la regidora del PSC a l'Ajuntament de Reus, Sandra Guaita. Guaita va explicar als mitjans de comunicació que «des de l'agrupació de Reus es va decidir que la meva figura tenia un perfil que podia encaixar dins el partit»

 

Aquest dissabte, dos de març, el partit celebrarà un Consell Nacional amb la tria dels candidats de cara a les eleccions. 

 

«Un procés fosc»

Tanmateix, altres fonts han manifestat el seu malestar perquè consideren que es tracta «d'un procés fosc». Aquestes fonts han apuntat que «un cop més, s'ha esquivat el procés de primàries, l'excepció s'ha convertit en regla». «Joan Ruiz controla l'aparell del partit» han declarat fonts d'altres formacions coneixedores d'aquesta tensió soterrada que hi ha al PSC de Tarragona.

 

Així doncs, al Consell Nacional es presentaran dues candidatures, la de Ruiz i la de Guaita. Joan Ruiz comptarà amb «aproximadament uns 200 avals» i Guaita «al voltant de 80, passarà el tall mínim». «És impossible que la Sandra guanyi, el Consell votarà en bloc» han reblat les fonts consultades. Finalment,  les mateixes fonts apunten que en un primer moment també es va postular internament per encapçalar la llista al Congrés dels Diputats, María Jesús Sánchez, regidoria i portaveu del PSC a l'Ajuntament de Falset, opció que a dia d'avui, estaria completament descartada, si bé no es descarta que pugui tenir presència en els primers llocs de la llista electoral que s'està acabant de configurar.

 

També et pot interessar: