Membres de l'Ajuntament, la Creu Roja, paradistes del Mercat de Torreforta i del Mercat Central i de BASF.

El Mercat Central i el Mercat de Torreforta acolliran la Sindriada solidària de Sant Magí

El mateix dia, es presentarà l'exposició 'Teclicatures', que combina caricatures amb elements del Seguici Popular

Un any més, tot i la pandèmia de la Covid-19, seguirà present la solidaritat dins la rauxa de les festes de Sant Magí, que enguany es compacten per mantenir els actes més tradicionals. Així, el pròxim divendres 14 d'agost, dos mercats  de Tarragona acolliran la Sindriada solidària, que se celebrarà de dotze a dues del migdia i de sis a vuit de la tarda. El Mercat Central repeteix com a espai, però com a novetat, també hi serà el Mercat de Torreforta.

Síndria solidària

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Com cada any, l'activitat tindrà per base el caràcter solidari, ja que cada persona que adquireixi un tall de síndria, a un preu de cinquanta cèntims, col·laborarà amb la campanya 'Aliments amb Cor' de la Creu Roja de Tarragona. Així, tot el que es recapti es destinarà a comprar aliments frescos dels mercats municipals per a les famílies  de la ciutat en situació de vulnerabilitat.

A banda de l'empresa productora Sandía Fashion, Nunhems, filial de la companyia BASF que és qui produeix les llavors de la varietat de síndria, col·laborarà amb el donatiu de tres-centes unitats de petites neveres  individuals on es dipositaran els talls de la fruita. L'Ajuntament, per la seva banda, col·laborarà amb una aportació econòmica.

L'exposició 'Teclicatures', també protagonista

D'altra banda, el Mercat Central i el de Torreforta acolliran l'exposició  'Teclicatures', produïda per l'artista visual tarragoní Tziqui Artworks, que combina caricatures personalitzades amb il·lustracions del bestiari i elements del Seguici Popular  tarragoní. La mostra s'inaugurarà el mateix dia de la Sindriada popular a Torreforta i, mentrestant, el seu autor  hi serà present pintant caricatures en directe. Després, des del 14 de setembre fins al 3 d'octubre l'exposició es podrà veure al Mercat Central.

Els dos mercats municipals es vestiran de festa amb la imatge gràfica de les festes de Sant Magí 2020, feta per Dani Pena. A través de les xarxes socials dels Mercats de Tarragona es podrà participar en el sorteig del marxandatge de les festes.