Imatge del parquet del pavelló del Serrallo amb 50 llits i una zona de menjador per a persones sense sostre

L'alberg provisional de sense-sostres de Tarragona es desmantellarà el pròxim 19 de juny

Ha acollit més de 120 persones sense sostre des de l'inici de la pandèmia | Es cerquen «alternatives individuals» per a cada usuari

El pavelló poliesportiu del Serrallo tornarà a ser, en pocs dies, el pavelló poliesportiu del Serrallo. L'equipament municipal ha acollit un alberg improvisat per a persones sense-sostre des de l'inici del confinament a mitjans de març i ara, tres mesos després, l'Ajuntament ha anunciat que es desmantellarà el dispositiu especial i que l'espai recuperarà la seva activitat habitual. La data de tancament de l'alberg provisional serà el pròxim divendres 19 de juny.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Durant aquests tres mesos han passat per aquest servei un total de 121 persones, amb un aforament màxim de 50 llits simultanis. Segons han explicat els serveis socials de Tarragona, ara mateix en resten 29 usuaris cada dia, ja que la resta han anat marxant de forma voluntària i progressiva. La consellera dels serveis socials, Carla Aguilar-Cunill, ha avançat que «estem estudiant, cas per cas i de manera individual, solucions alternatives a l'allotjament» per als sense-sostres que encara es beneficien del nou ús de l'alberg. «Un pis compartit, una habitació, un alberg...», repassa la consellera. Encara resta per definir.

L'alberg temporal del Serrallo, un recurs pioner per a Tarragona en plena emergència

L'alberg provisional del Serrallo, un recurs pioner de Tarragona arreu de l'Estat per fer front a l'emergència sanitària del coronavirus, oferia unes condicions de protecció, higiene i distància òptimes per donar una opció a les persones més vulnerables de manera excepcional. L'atenció directa dels usuaris ha anat a càrrec de la Creu Roja i l'alimentació a càrrec del menjador social de 'Joventut i Vida' de Bonavista, a qui Aguilar-Cunill ha volgut agrair «enormement la professionalitat i l'esforç» que han assumit des de fa tres mesos.

Dos tècnics de Creu Roja atenen un dels confinats a l'alberg temporal del Serrallo
Els controls a totes les persones que estan al recinte es fa, com a mínim, tres cops al dia. | Creu Roja

TarragonaDigital va publicar un reportatge amb aquestes entitats del tercer sector a finals d'abril on ja alertaven dels grans riscos d'una nova allau de famílies en risc de pobresa, una situació encara vigent. En poc més d'una setmana, el pavelló deixarà de ser l'alberg i Tarragona passarà pàgina en un dels capítols més simbòlics de la gestió davant l'emergència d'aquest 2020.