Tarragona Impulsa puja l'aposta en formació i ocupació aquest 2019

El 52% dels usuaris dels projectes d'Impulsa aconsegueix trobar feina, segons l'Ajuntament
 
El conseller Roca ha fet un balanç positiu, però no s'ha mostrat completament satisfet | TarragonaDigital.caom

 

L'Ajuntament de Tarragona vol potenciar les accions de Tarragona Impulsa durant l'any 2019. Ho ha avançat el conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, en el balanç anual dels projectes del servei municipal que ha tingut lloc aquest dilluns, 4 de març. Roca ha fet «un balanç positiu» dels projectes de l'Impulsa, però ha matisat que «no estic completament satisfet», donat que el fantasma de la desocupació encara és molt present entre els usuaris del servei.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Roca ha anunciat que l'Ajuntament ampliarà l'oferta de plans d'ocupació adreçats a persones sense feina, reforçarà l'aposta per la formació professional dual, i que aquestes iniciatives se sumaran a les mesures estrenades el 2018, com els cursos d'orientació laboral o les activitats de foment de l'ocupació. Per fer front a aquest ventall de serveis, el conseller ha confirmat un pressupost de gairebé 6 milions d'euros per al 2019, un 4% més que l'any anterior. D'aquests 6.000.000 €, més de 2.250.000 sortiran directament de l'Ajuntament. La resta, fruit de subvencions d'altres administracions com la Generalitat o el govern espanyol.

 

Francesc Roca: «Un 52% dels nostres usuaris aconsegueixen trobar feina sis mesos després»

El conseller d'Ocupació també ha valorat de manera positiva que més de la meitat dels usuaris de Tarragona Impulsa aconsegueixen el seu objectiu poc després del seu pas pels cursos o activitats que s'ofereixen. «Un 52% dels nostres usuaris troben feina i s'insereixen al mercat laboral sis mesos després de la seva estada, especialment en el sector serveis», ha avançat. Segons Roca, els reptes per al futur són expandir aquest èxit a més sectors, millorar les condicions dels contractes i dignificar els sous.

 

El conseller també ha avançat accions concretes per dinamitzar aquesta aposta per la formació, i afavorir la inserció laboral dels desocupats i desocupades de Tarragona. Tarragona Impulsa ha encarregat un estudi en profunditat sobre els onze districtes de la ciutat, per tal de dissenyar ofertes a mida que corresponguin a les necessitats socioeconòmiques de cada zona. En aquest esforç d'optimització, l'Impulsa vol descobrir els nínxols del mercat laboral local per tal de garantir l'èxit dels programes d'ocupació engegats.

 

Francesc Roca també ha confirmat la posada en funcionament d'unes càpsules formatives adreçats als joves MENA —els menors no tutelats—, que els puguin situar en posició d'optar a oportunitats laborals. Aquest programa específic els ajudarà en competències com elaborar un currísulum o preparar entrevistes laborals, entre d'altres serveis concrets per inserir-se al mercat. Durant el 2018, més de 4.000 persones van adherir-se en algun dels serveis de Tarragona Impulsa.

 

També et pot interessar