Una família, a les paradetes de Sant Jordi del passat estiu a Tarragona

Tarragona limitarà el Sant Jordi 2021 «només a llibreries i floristeries professionals»

De manera excepcional, no hi haurà parades de cap altra entitat o associació | La situació sanitària del mes vinent tindrà l'última paraula

Un Sant Jordi només per a llibreries i floristeries professionals. Aquesta és la intenció amb què treballa a hores d'ara l'Ajuntament de Tarragona, tal com ha fet públic a primera hora d'aquest dimecres l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà. Encara amb la gran incertesa de la situació sanitària que tindrà l'última paraula de cara a la cita màgica del 23 d'abril, tot apunta que el format de la jornada serà molt similar a la del 2020 (endarrerida al juliol, en aquest cas) i marcada per les restriccions.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La Rambla Nova tornarà a acollir les parades de llibres i roses, prèvia sol·licitud dels establiments interessats i amb grans distàncies i control d'accés. Ricomà ha recordat que «la situació sanitària encara no aconsella que aquesta diada tradicional s'obri a tot el ventall d'entitats que hi volen participar», de manera que es limitarà l'ocupació de paradetes  a aquells establiments professionals, «ni tampoc que es dispersi  per diferents llocs del terme municipal», de manera que la coca central de la Rambla serà l'epicentre inqüestionable de la festivitat.

El Sant Jordi 2021 que està dissenyant Tarragona s'assembla molt al format excepcional del 2020

L'Ajuntament ja ha dictat el decret, avalat per les recomanacions del PROCICAT, sota el qual només s'autoritza la venda de roses i de llibres «als establiments comercials de caràcter professional», si bé els darrers detalls amb floristes i llibreters «encara els estem ultimant». L'objectiu és marcar un  Sant Jordi  de mínims i de garanties a la ciutat, si bé tot dependrà dels avenços o no d'una possible quarta onada  del virus que ja encén totes les alarmes. L'Ajuntament de Tarragona, restriccions en mà, no renuncia al color ni a la cultura  de Sant Jordi.