Tarragona, a favor d'ampliar les terrasses dels bars i restaurants per ajudar a la recuperació del sector

L'associació d'empresaris d'hostaleria valora positivament la reunió mantinguda aquest dimecres, 6 de maig, al vespre

En aquest procés de desconfinament, recuperant l'activitat econòmica, en el qual estem immersos, els hostalers de Tarragona han rebut una bona notícia. L'associació d'empresaris de l'hostaleria de Tarragona (AEHT) va mantenir, aquest dimecres, 6 de maig, al vespre, una reunió amb els pesos pesants de l'equip de govern inclosos en la gestió de la crisi del coronavirus: l'alcalde Pau Ricomà; el conseller de Mobilitat, Xavier Puig; la consellera de Comerç, Mary López; i la consellera de Domini Públic, Paula Varas.

El president de l'AEHT, Javier Escribano, ha valorat a TarragonaDigital la reunió mantinguda ahir. «Fem una valoració positiva», ha explicat Escribano. «Estem contents perquè ens han transmès la sensació que donen prioritat a l'hostaleria» ha reblat el cap visible dels empresaris del sector a la ciutat de Tarragona.

Tres dies per demanar una ampliació de terrasses

«L'equip de govern s'ha mostrat a favor d'ampliar terrasses; convertir en zona de vianants alguns carrers i treure places d'aparcament, si fos necessari, per ampliar terrasses» ha desgranat Javier Escribano. Així mateix, segons Escribano, «el consistori farà públic un decret en el qual es definirà el protocol que haurem de seguir. Aquells establiments que tinguin terrassa, hauran de demanar a Domini Públic l'ampliació amb tres dies d'antelació. Aquells negocis que no en tinguin i en vulguin posar per primera vegada, ho hauran de fer amb 10 dies d'antelació».

Javier Escribano ha apuntat, també, que «el sector es mostrarà comprensiu si ens diuen que en un carrer molt transitat, o principal, no es pot ampliar la terrassa». 

Per la seva banda, l'equip de govern ha explicat, mitjançant la consellera responsable de Domini Públic, Paula Varas, que «l’Ajuntament ha fet l'exempció de pagament de la taxa d'ocupació de terrasses fins al 30 de setembre».  Així mateix, el consistori ha avançat que obrirà la possibilitat que grups d’establiments, en un nombre no inferior a tres, tant si ja disposen de terrassa com si no en tenen, explotin de forma conjunta una terrassa comuna de forma provisional, mentre duri la situació d’excepcionalitat. L’Ajuntament acceptarà la proposta sempre que sigui compatible amb els interessos generals. Aquest ocupació podrà ser per a tota la setmana o per dies concrets.

"Tarragona realitza un tractament de control de població de mosquit al riu Francolí" "La contundent reacció dels treballadors de BIC Graphic a Tarragona"