Trapote xifra en set els agents ferits a Tarragona l'1-O

El cap de la Policia Nacional a Catalunya ha declarat aquest dijous al Tribunal Suprem
El cap de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, aquest dijous al matí en la seva declaració al Tribunal Suprem. | Cedida

 

El judici contra els líders socials i polítics del procés d'independència de Catalunya i del referèndum celebrat l'1 d'octubre de 2017 continua en marxa al Tribunal Suprem, a Madrid. Aquest dijous, 7 de març, ha estat el torn de la declaració, en qualitat de testimoni, de Sebastián Trapote, el cap de la Policia Nacional a Catalunya.

A preguntes de les acusacions, Trapote ha respost tota mena de detalls sobre la coordinació dels operatius policials durant la jornada del referèndum i també sobre el desenvolupament de les trobades dels dies anteriors sota la coordinació de Diego Pérez de los Cobos amb responsables de la Guàrdia Civil o també els Mossos d'Esquadra, amb el seu major, Josep Lluís Trapero, al capdavant.

Trapote denuncia la quantitat d'agents de la Policia Nacional ferits l'1-O

A una de les preguntes formulades per l'acusació, Trapote ha assenyalat que durant la jornada de l'1-O fins a 65 agents de la Policia Nacional van resultar ferits arreu de Catalunya, i concretament 7 van rebre aquestes ferides a Tarragona:

Trapote ha destacat, doncs, que a banda dels set policies nacionals ferits a la ciutat de Tarragona, n'hi va haver 24 a Barcelona, 20 a Lleida, 7 més a Girona, 6 a Sabadell i 1 a l'Hospitalet de Llobregat. Un dels informes de la Policia Nacional que es va fer públic setmanes després de l'1-O destaca que en l'incident més remarcable que es va produir a la ciutat durant el referèndum, a l'entorn de l'IES Tarragona, van ser quatre els agents policials que van resultar ferits.

També et pot interessar

"ESGARRIFÓS: Colpegen el ventre d'una embarassada a TGN per robar-li" "La URV vol apropar els estudis científics i enginyeries a les noies"