Una pedrera romana ubicada al Pont del Diable de Tarragona

Un front de pedrera, la nova troballa de Tarraco a tocar del Pont del Diable

Es van començar amb els treballs arqueològics per tal d'avaluar la troballa

Tarragona ha tornat a descobrir una part de la seva herència romana. Durant les tasques de manteniment i prevenció d'incendis que s'estan duent a terme a través del Pla d'Ocupació Municipal d'àmbit Forestal, a l'entorn del parc ecohistòric del Pont del Diable, s'ha descobert un front de pedrera de l'època.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Tot i que la troballa ja estava documentada, en els últims dies s'ha pogut descobrir el seu excel·lent estat de conservació i les dimensions que ocupa. En el front de pedrera es pot observar perfectament com se n'extreia la pedra i, molt probablement, hauria servit per a la construcció de l'aqüeducte romà i d'altres elements que, a partir d'ara, caldrà estudiar. 

Els tècnics de Patrimoni, un cop desbrossada la zona, van començar amb els treballs arqueològics per tal d'avaluar la troballa. Els elements que s'observen, que són grans peces de pedra amb les marques de les eines que s'utilitzaven per extreure'n els carreus, són visibles al pas de tots els vianants i ciclistes que, a partir d'ara, ja ho podran contemplar al descobert.

Una pedrera romana ubicada al Pont del Diable de Tarragona
S'ha trobat durant les tasques de manteniment i prevenció d’incendis | Aj. Tarragona


Comentaris