Les V Jornades Marítimes de l'Hospitalet de l'Infant acolliran dues conferències al juny

Les conferències es realitzaran a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou del municipi tarragoní
Arriben les V Jornades Marítimes de Hospitalet de l'Infant | redacció

El Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant (CELHI) i el Campus Extens de la URV, juntament amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament del municipi, han sigut els encarregats d'organitzar una nova edició de les Jornades Marítimes de l'Hospitalet de l'Infant. En aquesta, la qual ja és la cinquena, s'ha apostat per un format de conferències, el qual faci ressò de la història que amaga el mar.

 

Ambdues conferències s'oferiran a les 19.30 hores de la tarda, els dies 3 i 17 de juny a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou de l'Hospitalet de l'Infant, més concretament, a la Sala Ferrer Malet. Dos dilluns en els quals podreu recuperar la història del mar que, dia rere dia, banya la costa de l'Hospitalet de l'Infant amb la seva tradició i vivències amagades.

 

Les conferències se celebraran el primer i el tercer dilluns de juny

El dilluns, dia 3 de juny, es donarà el tret de sortida a les V Jornades Marítimes de l'Hospitalet de l'Infant amb una conferència anomenada 'El Correu. Un derelicte a l'Hospitalet de l'Infant'. Enric Calabuig, mestre instructor de submarinisme, serà l'encarregat de dur-la a terme. Aquesta tractarà sobre l'enfonsament del «Cavour», el transatlàntic italià que, durant la Primera Guerra Mundial, va quedar soterrat al litoral tarragoní, entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant. En l'actualitat, és un important punt de busseig, motiu pel qual l'Enric Calabuig farà un viatge històric per explicar el perquè d'aquest fet.

 

La segona, el dia 17 de juny, es recull sota el nom d''El comerç català amb Amèrica'. En aquest cas, es tracta d'una de les línies d'investigació del Dr. Josep Fàbregas Roig, professor d'Història Moderna de la URV i, alhora, autor de reconeguts llibres i articles. A banda, el Dr. Josep Fàbregas Roig també és secretari general del Centre de Lectura de Reus.