Viacrucis del Sant Ecce-Homo, l’acte més esperat de Dijous Sant a Tarragona

L’esdeveniment s’iniciarà a les 23.45 hores | La Germandat portarà el Crist a espatlles fins al Santuari del Loreto
Dijous Sant a Tarragona 2016 | Joaquim Bartolomé

 

És Dijous Sant i la ciutat de Tarragona espera amb candeletes que arribi mitjanit per celebrar el Viacrucis de la Germandat del Sant Ecce-Homo. Tarragona és, probablement, una de les ciutats de tot el Camp de Tarragona on la Setmana Santa es viu amb més passió.

 

Des del passat dijous 4 d’abril, la ciutat ha acollit diverses activitats de caràcter religiós i cultural a totes les seves parts i, per descomptat, les processons coronen una de les setmanes santes més espectaculars del territori.

 

Torns de Guàrdia i Passadís de la Llum abans de l’esperat Viacrucis

A partir de les sis de la tarda, la ciutat de Tarragona iniciarà la jornada amb els actes de Setmana Santa d’avui. A les 18.00 hores, l’església de Natzaret acollirà l’Ofici del Sant Sopar i Torns de Guàrdia dels Armats de La Sang. A la mateixa hora, tindran lloc la missa del Sant Sopar a l’església de Sant Agustí, i  el Sant Sopar i l’adoració del Santissíma a l’església de Sant Llorenç.

 

A les 19.00 hores, la plaça de l’església del Serrallo aclamarà l’Esmendada dels misteris del gremi de Marejants. Seguidament, a les 20.00 hores, la catedral Metropolitana acollirà la missa Solemne dels Oficis de Dijous Sant. A les 21.00 hores, la plaça de l’església del barri marítim del Serrallo s’il·luminarà amb el Passadís de la llum i, posteriorment, a les 21.15 hores, es duran a terme els Torns de Guàrdia dels Armats de Marejants.

 

A les 22.00 hores, s’iniciarà l’Hora Santa, la qual donarà pas a l’esperada Viacrucis de la Germandat del Sant Ecce-Homo.

 

 

Viacrucis del Sant Ecco-Homo

La nit de Dijous Sant és especial a Tarragona, sobretot, per a la Germandat del Sant Ecce-Homo. Aquest és el dia del seu Viacrucis. Com és tradició, arrencarà a les 23.45 hores des de l’avinguda Maria Cristina i enfilarà cap al Santuari del Loreto passant pel camí antic del Lorito.

 

El que va començar com un acte familiar, s’ha convertit en un Viacrucis de referència, el qual acaba ajuntant gairebé un miler de persones. Actualment, l’acte és un referent a la ciutat pel que fa a totes les activitats i tradicions que se celebren durant la Setmana Santa al territori.