Victòria socialista a la ciutat de Tarragona a les eleccions generals

ERC ha estat la segona força més votada a la ciutat
El PSC ha guanyat de nou les eleccions generals a Tarragona. | Redacció

 

El PSC ha guanyat les eleccions generals a la ciutat de Tarragona. La formació socialista s'ha endut 14.363 vots, el 22,18%, disminuint, això sí, els seus suports respecte a la primavera passada, quan van obtenir el 24%. ERC ha estat la segona força a la ciutat: 12.962 vots, el 20%, lleugerament per sota del 20,5% del passat abril. Les dues formacions han encapçalat l'escrutini d'aquest diumenge als diversos districtes electorals de la capital.

 

 

Augment molt notable de PP i Vox; caiguda de Ciutadans a la meitat

L'altre gran titular d'aquest 10 de novembre és la caiguda estrepitosa de Ciutadans. La que va ser tercera força a les eleccions del mes d'abril amb més d'11.000 vots (16%), ha passat aquest diumenge a 5.113 sufragis (7,9%), situant-se com a setè partit a la ciutat. Per sobre de Ciutadans s'hi ha quedat En Comú Podem, en tercer lloc, amb 8.461 vots que li fan mantenir el 13% de l'abril.

 

El quart lloc ha estat per al PP i el cinquè, per a Vox. Els seus resultats han estat molt similars, però els populars han acabat emporant-se el duel de la dreta amb 6.775 sufragis (el 10,46%), una pujada notable respecte el 6,8% de l'abril. Vox també augmenta de forma molt notable: del 6,32 al 10,16% d'avui, amb gairebé 6.600 vots. Tant els conservadors com el partit d'extrema dreta han experimentat, doncs, un clar repunt a la ciutat de Tarragona en detriment clar de Ciutadans.

 

La sisena força, creixent lleugerament, ha estat Junts per Catalunya amb 5.917 vots i el 9%. Al seu torn, la CUP s'ha situat en el 4,5% dels vots a la ciutat de Tarragona, superant els 2.900 vots.

 

ERC guanya a l'interior i el PSC a la costa del Tarragonès

Els resultats electorals han deixat dividit la comarca del Tarragonès entre el litoral i l'interior de la comarca. A Tarragona, Salou, Vila-seca, Creixell i Roda de Berà, tots ells a la costa tarragonina, a més de Constantí, el PSC ha guanyat per sobre d'ERC, que ha dominat a totes les localitats de l'interior i ha aconseguit endur-se la victòria electoral a Torredembarra i Altafulla.

 

Al Morell, els republicans han aconseguit 520 vots, més que suficients per estar per davant del PSC que n'ha aconseguit 265, d'on s'ha quedat molt a prop Junts per Catalunya amb 264, amb una gran pujada respecte al 28-A. Així mateix, amb més del 30% dels vots a la localitat, ERC ha guanyat a Vilallonga del Camp.