Imatge d'un tram de l'avinguda Vidal i Barraquer de Tarragona

L'avinguda Roma, la Via Augusta i Vidal i Barraquer entre les vies de TGN on es podrà circular a 40km/h

Els polígons industrials de Francolí i Riuclar mantindran la limitació actual

Les vies de Tarragona avinguda Roma; Països Catalans; la carretera del Pont d’Armentera al seu pas per Sant Pere i Sant Pau; un tram de Via Augusta; avinguda Vidal i Barraquer; Tarradelles i Barranc de Comellar veuran limitada la seva velocitat a 40 kilòmetres hora a partir de dilluns, 14 de setembre, data en la que entra en vigor la modificació de l'ordenança de convivència aprovada pel plenari municipal del consistori tarragoní el mes de maig d'enguany.

Aquesta mesura s’emmarca dins de la modificació de part de l'actual ordenança de convivència que regula la circulació de tota classe de vehicles per la ciutat i que estableix una limitació de velocitat a 30 kilòmetres per hora en la majoria de carrers de la ciutat. Així mateix, els polígons industrials de Francolí i Riuclar mantenen la limitació actual, a 50Km/h. Aquesta nova regulació no afecta les vies que no són competència municipal. Tot plegat està vinculat amb l'entrada de Tarragona al grup de ciutats 30 que ha promogut l'equip de govern municipal tarragoní, com a mesura per recuperar l'espai públic pel vianant.  

Bicicletes i patinets elèctrics

La nova ordenança estipula que les bicicletespatinets elèctrics hauran de circular per la calçada i per carrils bici, si n’hi ha. No podran superar, però, els 25 km/h. Serà així en totes les vies excepte la plaça Imperial Tàrraco, perquè les bicis i patins no podran circular per la calçada mentre no estigui enllestit el carril bici, la qual cosa està prevista per abans d'acabar l'any.


Comentaris