Josep Francesc Font (AEQT): «Les xarxes tancades poden suposar fins un 15% d'estalvi energètic»

Segons el president de l’associació l’impacte d’aquesta llei sobre la competitivitat de la indústria dependrà de com es desplegui

Roda de premsa del president de l'AEQT, Josep Francesc Font | TarragonaDigital

 

El president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Josep Francesc Font, ha celebrat l'aprovació d'un Reial Decret Llei que incorpora les xarxes tancades a l'ordenament jurídic intern. Un paquet de mesures que tenen la finalitat de millorar la competitivitat industrial i que permetran a les empreses generar-se l'energia que necessiten. Així tot, però, Font ha estat prudent i ha dit que caldrà veure com s'implementa aquesta llei.

 

Xarxes elèctriques tancades

El decret es va publicar el dissabte al BOE i modifica la Llei 24/2013 del Sector Elèctric, permeten les xarxes de distribució elèctriques tancades, una demanda que la indústria química havia fet durant molt de temps per millorar la competitivitat. Així i tot Font ha insistit que caldrà veure com es desenvolupa aquesta llei.

 

«Les xarxes tancades en si no són una finalitat. Són un mitjà per arribar a ser més competitius», ha comentat. I ha afegit: «Volem participar amb el govern per desenvolupar aquest reglament i que es recullin aquestes peticions que des del sector fem». En definitiva, ha dit Font, l'objectiu és que «s'equiparin» les condicions a les que tenen altres empreses competidores. Per tenir uns costos d'accés a la producció energètica «més competitius».

 

L’impacte de les xarxes tancades sobre la indústria química

El sistema de xarxes tancades s'ha reclamat des del sector fa anys. Ara bé, l'impacte que tindrà per l'economia d'aquesta indústria dependrà de com es desplegui. Segons Font, pot suposar entre un 10 i un 15% de reducció dels costos, però ha insistit en què dependrà de «com es faci el reglament». «Pot ser que tingui un impacte de 0 pel que fa a avantatge competitiu, dependrà», ha dit. Per això remarca que és molt important treballar amb l'administració pel desplegament del reglament.

 

Per altra banda, l'AQET té per objectiu de cara el 2019 consolidar la feina que ha estat fent aquest any, i seguir presentant un servei tècnic i de qualitat a les empreses. «Ens volem seguir posicionant al territori com un factor clau. Oferir serveis de qualitat als associats, ser una referència, elaborar estudis tècnics que mostrin els avantatges competitius d'aquest sector químic», ha explicat el seu president. 

"Carme Forcadell va rebre la visita de l'arquebisbe de Tarragona a Mas Enric" "L'AEQT considera una «bona notícia» l'aprovació de les xarxes tancades"