La Festa Major de Sant Martí del Morell tanca amb una alta participació

Més d'un miler de persones van assistir al concert de Roba Estesa i Buhos i l'Orquestra Maravella va aplegar més públic que mai
Imatge de la Festa Major de Sant Martí del Morell 2019 | Àngel Ullate
 

Aquest passat dimarts, 12 de novembre, el municipi del Morell posa el punt final a la Festa Major de Sant Martí. Després d'uns dies de gresca i activitats per a tots els públics, és el moment de fer un balanç post festa major. Així doncs, la regidora de Cultura i la de Festes de l'Ajuntament, Jesús Valldoresa i Mònica Casas, destaquen «l'alta participació que s'ha registrat a tots els actes» i, alhora, es mostren molt satisfetes amb «el civisme que ha regnat durant totes les festes». 

 

Els actes més multitudinaris van ser els musicals

Els actes i activitats que han tingut una millor resposta són les musicals. D'una banda, els concerts dels grups Roba Estesa i Buhos i les propostes de Dj Ceba, que van aplegar més d'un miler de persones al pavelló municipal en una gran actuació de la qual tothom en va gaudir molt. D'altra banda, el concert de l'Orquestra Maravella va reunir 500 persones i el ball en va reunir més de 250. Amb aquestes xifres, podem dir que, aquest any, l'Orquestra Maravella ha tingut el públic més nombrós. 

 

Destacar que, tant els morellencs com els visitants «van valorar positivament el canvi d'avançar el ball i fer-lo tot just després del concert, deixant per a la nit un estil de música una mica més jove amb el grup Zapping Trio», assegura la regidora Valldosera. 

 

Festa Major del Morell 2019, en imatges! | Àngel Ullate

 

No deixem de banda els actes tradicionals

Si deixem de banda els actes musicals, també hem de destacar el paper de la tradició, que ha estat una de les protagonistes amb la cercavila, el correfoc de celebració dels 35 anys del Ball de Diables del Morell i el seguici festiu que, tot i haver canviat el seu recorregut a causa de les obres, també va reunir molta gent. A més, la recepció dels Martins i les Martines —després de l'ofici de Festa Major de diumenge— ja s'ha consolidat com un acte més de la festa al municipi. 

 

Paral·lelament, bona part important del programa de festes incloïa diverses actuacions teatrals. Els diferents espectacles van ser: 'S.A.C. (Serveis a la ciutadania)', amb Edu Méndez i Gerard Domènech, el circ de Mortelo & Manzani amb 'Fili Busters' i José Corbacho amb el seu 'Ante todo mucha calma', que va tancar el programa d'actes amb grans rialles. Els petits de la casa van acabar la festa amb el Divertiland. 

 

Finalment, les entitats locals també van tenir un pes important en el programa d'actes amb la II Botifarrada de Clàssics —organitzada per Clàssics Morell—, que va ser tot un èxit; el concert de cant coral o la implicació de l'Associació Embruix. «Queda claríssim que sense les nostres entitats, molts actes no serien possibles» afirma Casas.