Un parc de La Canonja discover

La Canonja es postula com el municipi espanyol que més inverteix en parcs i jardins

El municipi inverteix més d'un milió d'euros en el manteniment de les zones verdes

La Canonjaés el municipi espanyol que més inverteix en parcsjardins. Segons unes dades recollides pel diari Newtral, el municipi tarragoní és un dels que més dedicació posa al manteniment dels espais de vegetació municipals, seguit dels municipis d'Oropesa del Mar, a Castelló, i El Puig de Santa Maria a València.

Segons les dades, dins els municipis de menys de 10.000 habitants, La Canonja és el municipi que més despesa destina als parcs i jardins, sobrepassant el milió d'euros. El segueixen Oropesa, amb 939.000 euros gastats i El Puig de Santa Maria, amb 809.807. Les tres localitats, categoritzades com a 'petites', són pròximes al mar.

Per altra banda, si es passa a comptar la despesa que cada municipi té per habitant, el municipi tarragoní perd la medalla d'or. Atenent aquest criteri, és Saucedilla, a Càceres, el que inverteix més per cada habitant, fins a 576,38 euros. Tot i això, La Canonja se segueix situant entre els 10 primers, destinant més de 100  euros per habitant.

Les zones verdes, vitals per a la ciutat

Les zones verdes, els parcs i jardins que s'escampen pels pobles i ciutats, són un element molt important per a la consolidació de la vida social i familiar, tal com s'ha demostrat amb la crisi del coronavirus i el posterior desconfinament.

Alguns experts, com Mark Nieuwenhuijsen, Director de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) opinen que les ciutats haurien de destinar entre el 20% i el 30% de l'espai públic a zones verdes.

Actualment, les recomanacions dictades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomanen destinar almenys entre 10 i 15 metres quadrats d'àrea verda per a cada habitant; dada que en la majoria de capitals espanyoles no s'acompleix, com denuncia la mateixa OMS.


Comentaris