Imatge de l'Anella Verda, amb mas d'en Sorder

La CUP, a favor d'aprovar els pressupostos del Consell Comarcal del Tarragonès

Demanen 50.000 euros de cara als comptes de l'any vinent

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha manifestat la seva predisposició a aprovar, per primera vegada, els pressupostos del Consell Comarcal del Tarragonès si aquest es compromet a fer realitat la protecció de l'Anella Verda Gaià-Francolí, un tema del qual les cupaires han fet bandera en els darrers anys. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El conseller comarcal per la CUP, Oriol Olivé, ha assegurat que d'aquesta manera es donarà «compliment a la Declaració Institucional aprovada fa quatre anys». Olivé ha remarcat que no s'han complert «cap dels acords de la Declaració Institucional». És per aquest motiu que les anticapitalistes portaran al pròxim plenari una moció per tal «d'impulsar un ens mancomunat per gestionar l'Anella Verda-Gaià Francolí. També comptarà amb la proposta d'acord d'incloure una partida de 50.000 euros als pressupostos de 2021 per iniciar els estudis per delimitar el pla estratègic per tal que el Pla Especial de Protecció de l'Anella Verda Gaià-Francolí sigui una realitat».

El conseller cupaire ha afirmat que si finalment s'aprova aquesta moció i s'assumeixen els compromisos per part del govern del Consell Comarcal «la CUP aprovarem per primera vegada els pressupostos d'aquesta administració».

El paper de l'Ajuntament de Tarragona

Per últim, les cupaires han assenyalat que l'Ajuntament de Tarragona ha de tenir un paper clau per facilitar la creació d'aquest òrgan mancomunat «tant per recursos com per propi interès, ja que tenim l'oportunitat d'impulsar un nou POUM capaç de donar resposta als reptes de futur, tant socials com mediambientals».

En aquest sentit, la regidora Laia Estrada apunta que el fet que el nou POUM «incorpori l'Anella Verda Gaià-Francolí permetria fer front a la degradació que pateixen grans zones de la ciutat com són els barris de Ponent, on  calen actuacions per dignificar paisatgísticament, restaurar i millorar ecològicament els espais verds presents».


Comentaris