La depuradora de la Pobla de Mafumet triplicarà la capacitat de tractament

L'ACA comença els treballs d'ampliació, que tenen un cost de 2,3 milions d'euros
Una imatge de l'actual depuradora d'aigües de la Pobla de Mafumet | TarragonaDigital.com

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat els treballs per ampliar i millorar les instal·lacions de la depuradora de la Pobla de Mafumet (Tarragonès). Les obres suposaran una inversió de 2,3 milions d’euros i tindran una durada de deu mesos. La depuradora de la Pobla de Mafumet es va activar el 2005, amb una capacitat per tractar 1.000 metres cúbics al dia, i les obres gairebé en triplicaran la capacitat, fins als 2.700 metres cúbics. L’ampliació es deu al creixement urbanístic dels municipis que hi envien les aigües residuals -La Pobla, el Morell i Vilallonga del Camp.

Els treballs consistiran a ampliar el pretractament, el reactor biològic amb reducció de nutrients, habilitar un nou espessidor de fangs i ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga. Mentre durin els treballs es garantirà que la planta existent continuï amb el seu normal funcionament, segons l’ACA.

 

Dotze depuradores per al 95% de la població

El director de l’ACA, Lluís Ridao, acompanyat per l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, ha visitat aquest dilluns el començament dels treballs. Al Tarragonès hi ha dotze depuradores en servei que garanteixen el sanejament del 95% de la població.

"❗BONES NOTÍCIES: El Morell eixuga tot el deute" "😢Forcadell: «Vaig plorar en veure violència al carrer, no amb la sentència del judici»"