ERC, PDeCAT i Iniciativa es presentaran junts a les municipals a Constantí

Han acordat concórrer a els eleccions sota la marca Compromís per Constantí
Imatge dels sis regidors actuals d'ERC, PDeCAT i Iniciativa a Constantí | cedida

 

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el PDeCAT i Iniciativa (ICV) a Constantí han acordat presentar-se plegats de cara a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Ho faran sota la marca Compromís per Constantí – Acord Municipal. La coalició pretén sumar forces per intentar assolir l’alcaldia de Constantí, encapçalada actualment pel PSC.

L'objectiu, repetir el model de tripartit del 2011-2015

Els tres partits que formen la coalició apunten que «els sis regidors actuals admeten que a partir del Referèndum de l’1 d’octubre es va generar un moviment ciutadà que demanava explícitament unir esforços en clau també de polític municipal». ERC, PDeCAT i ICV apunten que l’objectiu és repetir el mateix model que va funcionar quan els tres grups municipals van formar part de l’equip de govern al consistori constantinenc, durant la legislatura del 2011-2015.

Els partits creuen en l’experiència adquirida al llarg d’aquest temps, que indica que «el treball en equip i els resultats van ser satisfactoris». Ara, doncs volen reprendre de nou el mateix rumb i posar fil a l’agulla als projectes que tenen en comú. Les tres agrupacions estan convençudes que «juntes poden suportar un revulsiu i una renovació per la política a Constantí».

La participació ciutadana serà un aspecte important en aquest acord municipal, apunten. Volen organitzar assemblees participatives per arrodonir un programa electoral que respongui a les principals inquietuds dels constantinencs, recollint la seva veu amb els aspectes que més els preocupen. Compromís per Constantí donarà a conèixer els noms dels candidats de la llista electoral en els pròxims dies, a l'espera de saber l'ordre en el qual hi aniran els candidats dels tres partits. 

També et pot interessar

"AGENDA: 'Lapònia', l'obra de teatre que arriba al Morell per fer reviure el Nadal!" "SKA-P torna a Catalunya amb un únic concert a Tarragona!"