L'Institut d'Els Pallaresos s'ampliarà amb la construcció d'un nou edifici i l'eliminació dels barracons.

La Generalitat reactiva els tràmits per ampliar l'Institut dels Pallaresos l'any que ve

Torna a licitar les obres amb un pressupost un 8% més alt | El primer concurs va quedar desert a l'octubre

Després de la sorpresa pel primer concurs públic fallit —i que es va declarar desert a finals del passat mes d'octubre—, la Generalitat torna a la càrrega  i ja ha licitat una segona convocatòria per fer realitat l'anunciada ampliació de l'Institut dels Pallaresos,  que haurà de posar fi als 'barracons' del centre i adaptar la capacitat i les dimensions del centre educatiu a les necessitats d'alumnat de la zona, cada cop més elevades.

Aquest segon concurs públic està obert a què les empreses interessades a assumir els treballs presentin les seves ofertes fins el pròxim 15 de gener, i s'espera que a finals de febrer o principis de març es conegui el resultat del procés de selecció. Des del Departament d'Ensenyament es mostren optimistes i expectants  a la convocatòria, on s'ha decidit inflar el pressupost un 8% més en comparació amb l'altre concurs: un procediment habitual en casos de repetició com aquest.

El nou Institut dels Pallaresos podria ser una realitat durant el primer semestre de 2021

Les obres tindran una durada d'un any i dos mesos i un pressupost de 2,5 MEUR.
Les obres tindran una durada d'un any i dos mesos i un pressupost de 2,5 MEUR. | INS Els Pallaresos

El govern ha licitat les obres per gairebé 2,8 milions d'euros (IVA inclòs), poc més de 200.000 euros més del preu màxim que es contemplava a l'oferta anterior. El concurs va quedar desert quan l'empresa seleccionada inicialment es va fer enrere a última hora, una decisió que, segons ha pogut saber TarragonaDigital, respon a què  la mateixa companyia va rebre alhora un altre encàrrec constructor per un pressupost sensiblement més alt, que va decidir acceptar en detriment de l'obra a l'Institut dels Pallaresos.

La reactivació dels tràmits, però, farà impossible que el nou institut sigui una realitat durant l'any 2020 que està a punt de començar. Les obres tenen una durada prevista de 14 mesos que, si comencessin a la primavera com suggereixen els calendaris més optimistes, no estarien enllestides fins ben entrat el 2021. Educació treballa amb aquests terminis i no perd de vista la prudència, però la reactivació del concurs per fer efectiva l'ampliació del centre és ja una realitat.

També et pot interessar