Joan Reig rep el Premi Fada 2019 per la seva cançó 'Corvus'.

Joan Reig rep el Premi Fada 2019 per la seva cançó ‘Corvus’ sobre abusos sexuals per part de l'Església

La Fundació Vicki Bernadet premia productes culturals compromesos amb els abusos sexuals infantils

El constantinenc Joan Reig ha rebut el Premi Fada 2019 de la Fundació Vicki Bernadet per la seva cançó ‘Corvus’. El certamen premia productes culturals relacionats amb els abusos sexuals infantils per tal de promoure la seva sensibilització i prevenció. El bateria d’Els Pets va recollir el premi la nit d’aquest dilluns, 25 de gener, en una gala celebrada al Born Centre Cultural de Barcelona.

                                                                       

La Fundació Vicki Bernadet, que treballa per l’atenció integral, la prevenció i la sensibilització dels abusos sexuals a menors, atorga cada dos anys el Premi Fada a la Cultura. El guardó s’entrega a una «persona física o jurídica que, mitjançant el seu treball, hagi contribuït a generar una visió pedagògica dels abusos sexuals infantils, mitjançant una obra o una trajectòria personal, que promogui la defensa i la difusió dels valors de llibertat, igualtat, justícia i drets humans».

'Corvus' parla d'un cas d'abús sexual per part d'un mossèn de Constantí

La Fundació va premiar la cançó ‘Corvus’, escrita i composta per Joan Reig i inclosa en el darrer disc d’Els Pets, ‘Som’, i que parla de l’experiència personal de Reig respecte els abusos sexuals comesos per mossèn Pere Llagostera, rector de Constantí, a principis dels anys 70. El músic va rebre el premi per part de la periodista i comunicadora Natza Ferré, membre del jurat, i en el seu discurs va explicar que en un primer moment no va decidir no dir que la cançó era autobiogràfica. Arran del destapament dels abusos de mossèn Llagostera, però, s’hi va sentir, d’alguna manera «obligat». Tot i així, afirma que no es penedeix d’haver trencat el silenci. El de Constantí va dir que si la cançó serveix per animar a la gent a ser «més valenta» i a explicar els seus casos, ja «haurà valgut la pena».

Un cop rebut el premi, Joan Reig va cantar ‘Corvus’ de manera inèdita, ja que malgrat haver estat escrita i composta per ell, era el primer cop que la cantava, ja que als concerts qui la canta és Lluís Gavaldà. Acompanyat del guitarrista del grup Jordi Bastida, Reig va oferir una versió acústica de la seva trencadora cançó, que va rebre un sonor aplaudiment per part de tots els assistents.

Els Premis Fada 2019, marcats pels casos d'abusos per part de l'Església

Una molt emocionada Vicki Bernadet, presidenta de la fundació, en el seu discurs va remarcar que els premis d’enguany —que arribaven a la seva quarta edició— eren especialment importants. Durant la gala es va posar en relleu els darrers casos d'abusos sexuals infantils comesos per part de membres de l'Església. Bernadet va demanar que no es jutgi mai les víctimes d’abusos sexuals i que s’ha de continuar treballant per protegir els nens i nenes dels abusos. A la gala, conduïa per l’actriu Mont Plans, també hi van assistir la consellera de Justícia, Ester Capella, i la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i directora de l’Àrea de Drets Socials, Laia Ortiz.

Vicki Bernadet, presidenta de la fundació, durant el seu discurs.
Vicki Bernadet, presidenta de la fundació, durant el seu discurs. | Judit Sabaté

 

A banda del Premi Fada a la cançó 'Corvus', també es va atorgar el Premi Fada Internacional a la pel·lícula autobiogràfica 'The Tale', dirigida per l'americana Jennifer Fox. El tercer guardó de la nit era el Premi Fada Honorífic, que es va endur l'actriu Lluïsa Castells, per ser padrina d'un projecte de la fundació relacionat amb persones amb discapacitat. 

També et pot interessar


Comentaris