El Morell tanca el primer cap de setmana de Festa Major amb bones sensacions

Ha estat un dels pocs municipis que no ha suspès la festa major i ho ha fet adaptant-la a l'emergència sanitàia
El concert dels Zebrass Marching Band va ser un dels actes més destacats de la Festa Major. | Aj. del Morell
 

El Morell és un dels pocs pobles del Camp que no ha suspès la seva festa major i ha continuat amb la programació adaptada i reduïda, donant valor a la cultura amb control i mesures de seguretat. Aquest passat, ha estat el primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, que va començar el dijous 23 de juliol amb la presentació del llibre 'Del procés a la revolta', del periodista vilallonguí Albert Mercadé, on va participar, entre altres, l'ex-dirigent cupaire David Fernández. Amb tot, l'Ajuntament tanca els primers quatre dies amb sensacions «molt positives» i espera amb ganes el cap de setmana gros de la festa, que s'acaba el 3 d'agost.

La regidoria de Cultura i Festes destaca el bon comportament dels assistents

Tenint en compte l'excepcionalitat d'aquesta celebració, la regidoria de Cultura i Festes agraeix «el bon comportament que tota la ciutadania ha tingut als actes programats». Així, totes les activitats, sempre amb reserva prèvia, aforament limitat i l'obligació de mantenir la distància social i de dur la mascareta, «han anat molt bé gràcies a la responsabilitat de tothom», asseguren les dues regidores de Cultura i Festes. En aquest sentit, les dues edils han remarcat que els grups d'assistents havien d'entrar junts al recinte, que calia evitar les aglomeracions i que s'havia de portar la declaració de responsabilitat individual emplenada.

Albert Mercadé presentant el llibre 'Del procés a la revolta' acompanyat de Pau Venteo i David Fernández. | Aj. del Morell
 

Música i cultura popular, protagonistes

Després de l'acte de presentació del llibre de Mercadé, el mateix David Fernández, acompanyat de David Caño i Lu Rois, van tancar la jornada amb l'actuació '3 en 1'. El divendres va començar amb un espectacle teatral, Carman, que formava part de la programació del PrimaverArt. Cap a la nit, s'estrenava l'espai de l'Avinguda Catalunya amb el concert dels prioratins La Soul Machine.

El dissabte la música també va ser protagonista, amb el primer vermut de cistell, amb Joan Reig com a Reig Bord PD, als tocadiscs, oferint el millor del rock i la música dels anys vuitanta. Més tard, els Zebrass Marching Band van tornar a portar la música i l'energia al mateix espai de l'Avinguda Catalunya. L'esmorzar popular taurí i el segon vermut popular amb la Canya d'Or Deluxe van tancar les activitats el diumenge, malgrat que a la tarda va arribar un acte especial, com són els versots del Ball de Diables Petits del Morell.

"L'Embruix del Morell presenta el Drac, restaurat, dins la Festa Major d'estiu" "Un poble tarragoní tindrà la planta fotovoltaica més gran de Catalunya"