GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les arts escèniques tornaran a omplir els carrers del Morell amb el PrimaverArt

Del 26 al 28 d’abril una quinzena de companyies presentaran les seves propostes en la 5ª edició del festival
Presentació del Primaverart del Morell. | Júlia Giribets

 

El cap de setmana del 26 al 28 d’abril torna al Morell el festival PrimaverArt, que enguany celebra la cinquena edició plenament consolidat i que portarà una quinzena de companyies que ompliran amb arts escèniques els carrers i places del municipi.

 

El PrimaverArt, que segons el regidor de comunicació del Morell, Eloi Calbet, ja és «tota una institució en l’àmbit local, comarcal i nacional», arriba una edició més amb l’objectiu d’apropar els espectacles culturals a peu de carrer d’una forma que sigui accessible per a tothom.

 

Des del Morell s’afronta aquesta nova edició «amb moltes ganes» i desitjant omplir els carrers «amb gent del poble i de fora», ha dit Calbet, ja que aquestes jornades repercuteixen de forma positiva en la promoció econòmica del municipi.

 

Amb l’èxit de les edicions anteriors, el festival «s’ha convertit en un referent a les nostres comarques pel que fa a la cultura, l’oci i les arts escèniques», ha expressat el regidor, és per això que ja està més que consolidat. Ara el repte és que «continuï funcionant».

 

Enguany se celebra la 5a edició del PrimaverArt al Morell | Cedida

 

 

Tot i això, Calbet ha posat de manifest que «no hem d’entendre la cultura com un benefici per a l’administració, sinó com una inversió que no ha de ser beneficiosa en l’àmbit econòmic, sinó pel seu rèdit social; ha de ser accessible per a tothom».

 

Enguany el pressupost destinat al PrimaverArt ha augmentat lleugerament respecte de l’edició anterior i s’ha passat de 34.000 euros a uns 36.000, segons han explicat des de l’Ajuntament del Morell.

 

Les propostes del PrimaverArt 2019

Pel que fa als espectacles que es podran veure durant aquesta nova edició, s’han distribuït en els tres dies (26, 27 i 28 d’abril), agafant el dissabte 27 com a dia ‘més fort’.

 

Segons ha explicat David Ayza, tècnic de la regidoria de Cultura, Festes i Joventut, «les diferents propostes artístiques s’han programat de tal manera que tothom les pugui veure totes, és a dir, no hi ha cap espectacle que se superposi amb un altre». A més, aquest any s’ha apostat molt perquè la participació del públic sigui un element més dels espectacles.

 

El PrimaverArt començarà divendres 26 d’abril a la tarda amb una proposta adreçada al públic familiar a la plaça Era del Castell. Es tracta d’un espectacle de la companyia del Príncep Totilau, que presentarà ‘El llop ferotge’.

 

Divendres 26 d'abril tindrà lloc l'espectacle 'Aigua' a la plaça Francesc Macià. | Cedida

 

També serà present La Fàbrica dels Talents, un espai on els joves poden exhibir el que saben fer «i això fa que el festival se’l facin més seu», ha dit Ayza.

 

Divendres destaca també la proposta ‘L’exèrcit de la llum’ dels Brodas Bros, entre d’altres. Dissabte 27 d’abril, el PrimaverArt estarà present tot el dia, amb espectacles matí i tarda, per culminar a la nit amb el concert dels Biflats, a la zona de les Food Trucks.

 

Diumenge 28 d’abril s’han programat tres espectacles al matí i tres a la tarda. S’ha fet d’aquesta manera perquè la jornada coincideix amb les eleccions generals. «Hem evitat posar espectacles al voltant dels col·legis electorals», ha dit el tècnic de cultura.

 

Espectacle de circ 'Flou Papagayo', que tindrà lloc diumenge 28 d'abril. | Gerard Riera

 

Tot i això, en tractar-se del 5è aniversari del festival, s’havia pensat fer una programació més llarga que ha estat condicionada per aquest dia. Pel que fa als espectacles de diumenge destaca ‘Flou papagayo’ de Mumusic Circus, «un espectacle visualment magnífic on es barreja equilibri amb trucs aeris, música, dansa i patinatge».

 

Cartell del PrimaverArt 2019 del Morell. | Cedida

 

 

Gran èxit de la temporada de teatre al Morell

D’altra banda, des de l’Ajuntament també han fet valoració de la temporada teatral al Teatre-Auditori del Morell, que tot just finalitza aquest divendres. «Estem molt contents amb la resposta del públic», ha expressat Ayza.

 

En les 8 propostes que es van programar, han assistit 1.850 persones, la qual cosa indica que en cada sessió hi ha hagut una mitjana de 250 butaques plenes.

 

Una de les propostes més exitoses ha estat la primera que es va fer, el 12 de gener i que va anar a càrrec de la banda The Gramophone Allstars Big Band. Això ha fet replantejar a l’Ajuntament de portar més espectacles musicals de cara a properes edicions.