Arriba Vilallonga del Camp la Fira i Festa de la Mare de Déu del Roser

Del 4 al 14 d'octubre torna la fira i festa de la Mare de Déu del Roser a Vilallonga del Camp repleta d'actes
Ball dels gegants de Vilallonga del Camp | Àngel Ullate

Vilallonga del Camp ja ho té tot a punt per començar els actes de la Fira i Festa en honor a la Mare de Déu del Roser. La Fira i Festa del Roser va néixer de la unió de les dues festes de tardor del poble, l'any 1985. 34 anys després els actes han anat avançant formant una festa gran i tradicional, celebrada per tot el poble.

  

Un any més, petits i grans podran gaudir de quinze dies de celebracions diverses, amb un programa extens, on els carrers de la vila s'ompliran de música, cultura popular i tradició. Amb la collita de l'avellana finalitzada, no hi ha excusa per sortir a celebrar els actes que l'Ajuntament i l'Associació Amics del Roser, conjuntament amb altres entitats del poble, han organitzat.

  

La festa comença el divendres 4 d'octubre amb l'arribada de la Mare de Déu del Roser i el gegantó Minguet; tot seguit hi haurà un repic de campanes, castell de focs, besamans i cant dels goigs. La festa finalitzarà el diumenge 13 d'octubre amb la traca final i la ballada de comiat dels gegants de la vila.

La festa comença el divendres 4 d’octubre amb l’arribada de la Mare de Déu del Roser i el gegantó Minguet | Josep Martí

Uns dies de cultura popular i diversió per a totes les edats

Dins la programació podem trobar actes destacats com la nit musical amb la 21a Edició de Fot-li gasto, la cercavila amb els Gegants i Capgrossos de la vila al so dels Grallers i Timbalers de la Colla Gegantera de Vilallonga del Camp, les exposicions, concerts, actes religiosos, la jornada solidària, entre molts altres actes.

Un any més la Fira d'Entitats i Comerç implicarà el teixit associatiu i comercial de Vilallonga que teixiran complicitats per oferir tota mena d'activitats a les vilallonguines i vilallonguins, a més d'exposar la tasca que realitzen al llarg de tot l'any.

En el marc de la fira si poden trobar diferents atraccions, i conferències on en destaca: "La Salut del cos sota l'empara de la divinitat. Rituals i artefactes als santuaris i a les llars medievals" a la Sala d'Actes del Centre Recreatiu.

La Fira i Festa de la Mare de Déu del Roser se celebrarà del 4 al 14 d'octubre | Josep Martí

 

Tots els actes de la Fira i Festa de la Mare de Déu del Roser 2018

Divendres 4 d’octubre 

—20,00 hores. AL PORTAL (davant Centre Recreatiu), arribada de la Mare de Déu del Roser i el gegantó Minguet.

—A continuació, entrada del tabernacle a l’Església.Repic de campanes.Castell de focs. Besamans i Cant dels goigs.

—21,00 hores. AL RACÓ (PLAÇA DE L’ESGLÉSIA), inauguració de les exposicions: 4art Concurs de dibuix del Roser dels alumnes de 6è de l’Escola Pere Virgili i ampliació de l’exposició de “Les Santes Cenes”.

—21,00 hores. PÀRQUING DE LA RIERA (c/ Alcover), sopar popular de carmanyola: vosaltres us porteu el sopar i nosaltres us posem la taula.

—22,00 hores. PÀRQUING DE LA RIERA (c/ Alcover) 21a Edició Fot-li gasto: The Goliards Collective amb Limbo & the bubbling society i Joan Garriga i el Mariatxi galàctic

Dissabte 5 d’octubre 

—19,00 hores. C/ ALFONS EL CAST, DAVANT DE L’ESTAND DE L’AJUNTAMENT. Inauguració de la Fira d’entitats i comerç 201, A càrrec de la corporació municipal. *Els dies 4, 5, 6 i 7 d’octubre, al c/ d’Alfons el Cast hi haurà atraccions i parades de la Fira.

— PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS: DIA 5 I 6. Vine a l’estand de l’Ajuntament i vota. Tots decidim!

Diumenge 6 d’octubre

—13,00 hores. A L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ BISBE Missa presidida per mossèn Joan Anton i cantada pel cor Parroquial.

Dilluns 7 d’octubre

—17,00 hores. SALA DE CINEMA DEL CENTRE RECREATIU. Cinema: Elcano y Magallanes

—17,30 hores. A LA PLAÇA DE LA CREU, Rosari davant de la capella de Cal Roso.

—19,00 hores A L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ BISBE, Missa en sufragi al socis difunts de l’Associació. Amics del Roser del darrer any.

—19,00 hores. SALA DE CINEMA DEL CENTRE RECREATIU. Cinema: Venganza bajo cero

Dimarts 8 d’octubre

—19,00 hores. A L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ BISBE. Missa

—19,45 hores. SALA DE CINEMA DEL CENTRE RECREATIU. Retransmissió en directe des de la Royal Opera House de Londres de Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart. Entrada puntual: 12€

Dimecres 9 d’octubre

—19,00 hores. A L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ BISBE, Missa

—20,00 hores. A LA SALA D’ACTES DEL CENTRE RECREATIU. Conferència: “La Salut del cos sota l’empara de la divinitat. Rituals i artefactes als santuaris i a les llars medievals” . A càrrec de la Doctora Francesca Español, professora de la Universitat de Barcelona.

 

Dijous 10 d’octubre

—19,00 hores. A L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ BISBE. Missa

—20,00 hores. SALA DE CINEMA DEL CENTRE RECREATIU. Preestrena “És a l’aire”, el documental de Santi Suarez i Christophe Sion sobre la contaminació atmosfèrica del Camp de Tarragona. En acabar la pel·lícula, xerrada amb l’equip i alguns dels protagonistes del documental.

Divendres 11 d’octubre

—19,00 hores. A L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ BISBE. Missa

—20,00 hores. SALA DE CINEMA DEL CENTRE RECREATIU, Presentació del llibre “I ara què?”. Presentat per Pilar Riera amb la intervenció de l’autor Albert Mercadé.

Dissabte 12 d’octubre

—09,30 hores. PARC DE LES PARADES. Cursa- caminada solidària “4passes” Recorregut: 5 quilòmetres. Inscripcions: www.tretzesports.org

—11,00 hores. PARC DE LES PARADES. Zumba

—12,00 hores. PARC DE LES PARADES.  Espectacle infantil a càrrec de la companyia Bababoom. Dinar popular: Fideuà popular

—13,00 hores. PARC DE LES PARADES. Dj Abadia

—14,00 hores. Dj Toni Rude i Dj Convidat

—17,30 hores. A L’ERMITA DEL ROSER. Concert del Cor de la Vila

—19,00 hores. A L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ BISBE, Missa

—19,00 hores. SALA DE CINEMA DEL CENTRE RECREATIU. Cinema: Érase una vez en Hollywood

Diumenge 13 d’octubre

—12,30 hores. A L’ERMITA DEL ROSER, Inici de la festa amb la ballada dels gegants de la vila. Missa presidida per Mossèn Joan A. López Cantada pel cor parroquial Besamans i Cant dels goigs

—A CONTINUACIÓ: Glossari a la Mare de Déu, a càrrec del Preot Vasile Baltaretu i benedicció del mosaic bizantí, regal-ofrena de la Parròquia Ortodoxa Romanesa de Tarragona.

—TRACA FINAL PER ACABAR LA FESTA I BALLADA DE COMIAT DELS GEGANTS

—18,00 hores. A LA SALA DE CINEMA DEL CENTRE RECREATIU. Cinema: Érase una vez en Hollywood

Dilluns 14 d’octubre

—20,30 hores. A LA SALA DE CINEMA DEL CENTRE RECREATIU. Metallica i The San Francisco Symphony Orchestra. Entrada: Gratuïta

"Mig miler de persones corren per la solidaritat: el Morell celebra la 6a edició d’Hol·la Genís" "💰ENHORABONA! La Primitiva deixa una pluja de milers d'euros al Morell!"