GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Nova vida a 28 tones de roba de Salou gràcies a «Humana Fundación Pueblo»

La fundació ha donat una nova vida a més de 58.000 peces de roba per a reutilitzar i reciclar
La donació de roba ha estalviat que s'alliberin 89 tones de CO2 a l'atmosfera | Cedida

 

A Salou, durant el primer semestre de l’any 2018, l'ONG «Humana Fundación Pueblo para Pueblo» ha recuperat ni més ni menys que 28 tones i 265 quilos de tèxtil fet servir. Aquest valor representa un augment del 16,2% respecte al primer semestre de l’any 2017, que va ser de 24 tones i 326 kg. Les més de 28 tones equivalen a 58.500 peces de roba a la qual la fundació donarà una nova vida introduint-les de nou al mercat gràcies a la seva reutilització o el seu reciclatge.

Des de l’any 1987 la fundació promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil, a més a més, també desenvolupa programes de cooperació a l’Àfrica, a l’Amèrica Llatina i a l’Àsia, juntament amb campanyes de suport local al nostre propi territori.

Campanyes de sensibilització per reciclar i reutilitzar el tèxtil usat

«Humana Fundación Pueblo para Pueblo» té més de 550 treballadors, forma part de  la «Federació Humana People to People», que agrupa a organitzacions de 30 països, i també duu a terme diferents campanyes per a sensibilitzar a la població sobre la importància de reutilitzar i reciclar tot el material tèxtil per a poder protegir el medi ambient, a més de poder ser una font de recursos per a la cooperació als països del Sud.

La fundació té diversos contenidors a diferents ciutats del país on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no fem servir i als quals se’ls dóna una nova oportunitat. La recollida de la roba dels contenidors és gratuïta, estalviant-se així una important quantitat en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

89 tones de CO2 que no aniran a l’atmosfera

Reutilitzar i reciclar tot tipus de peces tèxtils ajuden a contribuir a l’estalvi de recursos naturals, a la protecció de medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. Cal destacar que les més de 28 tones de roba recollides durant aquest primer semestre del 208 han ajudat a estalviar ni més ni menys que unes 89 tones de CO2, diòxid de carboni, que ja no aniran a parar a l’atmosfera.

Julia Gómez, regidora de Medi Ambient, ha agraït «la tasca de la ciutadania, ja que aquesta iniciativa permet donar-li una segona vida a les peces de roba, ajudant a la protecció del medi ambient així com a les persones que més ho necessiten».

 

El residu tèxtil té un elevat potencial d’aprofitament, ja que més del 90% de les peces de roba usades poder tenir una segona vida gràcies a la reutilització o al reciclatge. És imprescindible per a la sostenibilitat de la indústria de la moda que el model d’economia lineal passi a ser un model circular, ja que així de pas podria augmentar la sostenibilitat del nostre planeta.

 

La roba que es diposita en els contenidors d'«Humana Fundación Pueblo para Pueblo» té dues destinacions possibles. La primera d’elles seria la reutilització, on el 69% de la roba es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). Finalment, la resta de la roba recollida es ven a empreses de reutilització i reciclatge.