EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

Alcanar retira la pancarta dels presos de l'Ajuntament

La Junta Electoral també reclamava la retirada d'altres adhesius i llaços grocs
Imatge de l'Ajuntament d'Alcanar encara amb la pancarta a favor dels presos | ACN

 

La pancarta en favor dels presos polítics s'ha retirat aquest dijous, 28 de març, de la balconada de l'Ajuntament d'Alcanar, al Montsià. Aquest dimecres, 27 de març, el consistori havia rebut un requeriment de la Junta Electoral de Tortosa que li donava dotze hores per fer-ho.

 

La denúncia contra la simbologia independentista a Alcanar feia referència també a llaços grocs o adhesius de l'estelada que s'identificaven en altres espais del municipi. La denúncia l'ha presentat l'entitat Aixeca't-Levántate, una organització de «voluntaris» que, entre d'altres, creen «grups de treball d'acció» per retirar llaços grocs dels carrers. 

 

El requeriment al consistori d'Alcanar donava dotze hores per treure la pancarta i també tots els altres símbols independentistes dels dos accessos al municipi, com ara cartells polítics «de caràcter inconstitucional», adhesius amb l'estelada «presents a tot el poble» i llaços grocs. La Junta Electoral de la Zona de Tortosa, a més, reclamava al consistori que «s'abstingués de permetre novament aquesta exhibició»

 

Tortosa i Amposta també retiren pancartes i símbols

Alcanar se suma, doncs, a la llista de municipis ebrencs, tarragonins i catalans que han rebut la notificació de la corresponent Junta Electoral i han hagut d'anar retirant els símbols independentistes i les pancartes a favor dels presos polítics. A les Terres de l'Ebre, Amposta va retirar aquest dimecres els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos de tots els edificis consistorials. L'ordre de la Junta Electoral va arribar a través d'una denúncia del PP

 

A les Terres de l'Ebre, també, Tortosa va retirar dimarts passat, 26 de març, la pancarta pels presos del balcó de l'Ajuntament. Ciutadans va ser la formació que va portar la denúncia a la Junta Electoral el dia anterior. Fonts municipals, però, van assegurar que la pancarta i els símbols es tornarien a penjar després de les eleccions.

 

També et pot interessar