Rescaten dos gossos que havien caigut a un canal a Tortosa i l'aigua els arrossegava

Els Bombers van rescatar un dels gossos i la Policia Local un altre més amunt
Rescaten dos cadells que havien caigut a un canal a Tortosa i l'aigua els arrossegava | Bombers

 

Història amb final feliç aquest diumenge a la nit a Tortosa. Dos gossos petits que havien caigut al canal dret de l’Ebre al seu pas per la capital del Baix Ebre van poder ser rescatats gràcies a l’actuació dels Bombers de la Generalitat i la Policia Local de Tortosa.

 

Cap a dos quarts de nou del vespre d'aquest diumenge, 2 de juny, concretament a les 20.37 hores, els Bombers van rebre l’avís d’un veí que els alertava que hi havia un gos al canal de la dreta de l’Ebre a l’altura de Tortosa. L’animal no en podia sortir i, a més, el corrent de l’aigua l’estava arrossegant en direcció a la desembocadura, al mar.

 

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar els Bombers de la Generalitat, que van poder rescatar el gosset. D’altra banda, la Policia Local de Tortosa va poder rescatar un altre gos que també havia caigut al canal, però es trobava en un punt més amunt del canal. Un cop salvats, els Bombers van tapar els dos animals amb mantes tèrmiques perquè es recuperessin del fred de l'aigua. 

 

Rescaten dos cadells que havien caigut a un canal a Tortosa i l'aigua els arrossegava | Bombers

 

Enverinats, decapitats o apedregats, les indignants morts dels gats ferals de Vimbodí i Poblet

Malgrat que els dos gossos de Tortosa hagin tingut un desenllaç feliç, malauradament no sempre és així. Altres animals de les comarques de Tarragona no tenen la mateixa sort, com és el cas d'uns gatets de Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà, que han mort de maneres salvatges i indignants en els darrers dies. L'associació Vimbodí Pets va fer públics els casos a través de les xarxes socials, per tal de denunciar públicament aquests actes inhumans.

 

Denuncien que a principis de maig ja van detectar una pintada al poble on s'hi podia llegir «Putos gats, moriran». El mateix dia ja va aparèixer un gat mort, i s'han comptabilitzat entre una quinzena i una vintena de gats que han mort apedregats, enverinats, decapitats o que han desaparegut.