El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa un projecte de 3,5MEUR per potenciar negocis sostenibles

El PECT Ebre Bioterritori promour脿 laboratoris d'innovaci贸 i sostenibilitat i la marca Reserva de la Bioesfera
Ebre Bioterritori promour脿 laboratoris d'innovaci贸 i sostenibilitat i la marca Reserva de la Bioesfera | cedida

 

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat sol路licitar un projecte d'especialitzaci贸 i competitivitat territorial (PECT), anomenat Ebre Bioterritori. Planteja una inversi贸 de 3,5 milions d鈥檈uros entre 2020 i 2023. La meitat es finan莽ar脿 amb fons europeus FEDER. El projecte Ebre Bioterritori 芦pret茅n aprofitar el capital natural de les Terres de l鈥橢bre per incrementar la competitivitat de les empreses ebrenques禄. S'impulsaran models de negoci sostenibles que potenci茂n capital hum脿 qualificat. El PECT el coordinar脿 l'ens comarcal amb sis entitats s貌cies.

 

Les sis entitats, que s'encarregaran de diferents operacions, s贸n l'Ajuntament de Sant Carles de la R脿pita, la URV, el Consorci de Pol铆tiques Ambientals de les Terres de l鈥橢bre (COPATE), el Cl煤ster i Innovation Hub de l鈥橢quipament de la Llar i el Contract (Cenfim), l'Eurecat Amposta (Centre Tecnol貌gic de Catalunya) i la Fundaci贸 C铆vica Innomnium.

 

Els socis del PECT Ebre Bioterritori representen l'administraci贸 p煤blica, el sistema R+D+I, el sector productiu i empresarial i la societat civil. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha destacat la import脿ncia aquesta col路laboraci贸 芦per fomentar l'activitat econ貌mica, millorar els 铆ndexs d'ocupaci贸, de benestar i qualitat de vida de les Terres de l'Ebre禄.

 

El PECT EbreBioterritori t茅 previst desenvolupar l'emprenedoria c铆vica i la participaci贸 digital de la ciutadania en els processos d'innovaci贸 i descoberta emprenedora a trav茅s de la Fundaci贸 C铆vica Innomnium; l'Eurecat Amposta crear脿 un Living Lab per investigar i proposar solucions innovadores per a l'adaptaci贸 i mitigaci贸 del canvi clim脿tic, la gesti贸 de l'aigua o l'ecoturisme; la URV impulsar脿 un laboratori d'innovaci贸 per a l'educaci贸 ambiental; el COPATE promour脿 la marca Reserva de la Biosfera; el Cenfim identificar脿 els atributs de sostenibilitat que es valoren al sector h脿bitat i que les empreses poden comunicar als seus clients; i, finalment, l'Ajuntament de la R脿pita crear脿 un centre de refer猫ncia per impulsar nous models de negoci basats en l'economia blava que s'instal路lar脿 a l'edifici Duanes.

 

Aquesta setmana es presentar脿 la documentaci贸 a la direcci贸 general d'Administraci贸 Local de la Generalitat i despr茅s d'un per铆ode d鈥檃l路legacions ha d'arribar la resoluci贸 al maig de l'any que ve.