L'incendi del Perelló, extingit després d'haver cremat 230 hectàrees

L'incendi s'ha donat per extingit aquest dijous al matí
Una imatge de les flames al Perelló del passat dilluns, que han estat extingides definitivament aquest dimecres a la nit. | cedida Bombers

 

L'incendi originat al Perelló aquest dilluns, 10 de juny, s'ha donat per extingit a darrera hora de la nit d'aquest dimecres. El foc es mantenia controlat des de dimecres, quan ja es trobava en vies d'extinció. Hi treballaven una setzena de dotacions terrestres i també un helicòpter, que han remullat la zona per evitar que les flames revifin.

L'incendi ha afectat 233 hectàrees de superfície forestal i agrícola. Dilluns es van desallotjar preventivament 38 persones de 22 masies aïllades, de les quals quatre van passar la nit en un hostal. Una seixantena de dotacions i uns 200 efectius van treballar la nit de dilluns a dimarts per estabilitzar el foc, que va ser originat per una crema de restes agrícoles de poda d'olivera sense mesures de prevenció. El pagès serà denunciat per la via administrativa i penal i podria haver de fer front a la responsabilitat civil derivada del sinistre.

Els plugims de dimarts van afavorir les tasques d'extinció

Tot i que el vent s'ha mantingut estable al llarg dels darrers dies, l'increment de la humitat ambiental, la baixada de la temperatura i, fins i tot, algun plugim puntual el passat dimarts, han afavorint les tasques d'extinció. Després de l'estabilització, a la zona hi han seguit treballat dos helicòpters bombarders, una trentena de camions i 130 efectius dels bombers. El foc també ha cremat parcialment les dependències annexes d'una masia, on no hi havia ningú, situada al flanc esquerre a la zona del Bon Mosso, dins el perímetre.

Pel que fa a les 38 persones desallotjades aquest dilluns de 22 masies de la zona, han pogut tornar als seus habitatges. Quatre d'ells van passar la primera nit del foc en un hostal. La Direcció General d'Emergències i els Bombers no tenen coneixement de danys materials en propietats. De les 230 hectàrees cremades, 150 formen part de l'espai natural del Tossal Montagut i un 90% de la superfície afectada, terreny forestal, és de titularitat de la Generalitat.

També et pot interessar

"ATENCIÓ: Gepec acusa Agricultura de talar irregularment un bosc protegit a l'Ebre" "Roigé revalidarà l'alcaldia de Tortosa després que ERC descarti pactar amb cap partit"