Móra d'Ebre dona un miler de llibres al Centre Penitenciari de Mas d'Enric

Són gairebé mil volums de novel·la en català i castellà
L'Ajuntament i la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre donaran gairebé un miler de llibres al Centre Penitenciari de Mas d'Enric | Ajuntament de Móra d'Ebre

 

 

L’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre, a la Ribera d’Ebre, han cedit gairebé mil volums de novel·la en català i castellà a la biblioteca de la presó de Mas d’Enric, al Catllar, a la comarca del Tarragonès.

 

Tal com han explicat des del consistori, el lliurament d’aquests llibres es fa com a conseqüència d’una «actuació periòdica al fons bibliogràfic», i en funció de paràmetres tècnics «com són la manca d’espai, la duplicitat de volums o la necessitat dels usuaris».

 

 

 

El centre penitenciari, un nou destí per als llibres

Arran d’aquesta acció, es van identificar un bon grapat de llibres als quals es podia donar un nou ús i una segona vida. Habitualment, aquestes obres se cedeixen sense cost a associacions culturals del municipi i a altres biblioteques de la comarca.

 

En aquest cas, però, l’Ajuntament de Móra i la Biblioteca Comarcal van decidir fer un lliurament a una biblioteca d’algun centre penitenciari. Finalment, el penal de Mas d’Enric ha estat el lloc escollit.

 

Diversos interns agredeixen dos funcionaris a Mas d'Enric

El passat 16 de febrer, diversos interns del Centre Penitenciari de Mas d’Enric van agredir dos funcionaris. L’atac va tenir lloc al pati de la presó, cap a les dues del migdia, quan un reclús es va resistir a l’ordre que li estava donant una funcionària. L’home cridava, alterat, i instava els altres presos a secundar la protesta.

 

Altres reclusos van intentar evitar que la funcionària s’emportés el pres i, en el forcejament, ella va resultar lesionada al coll i a la mà, amb un dit trencat. Un altre funcionari, que també hi va intervenir, va patir un esquinç de turmell.

 

Els funcionaris van ser traslladats cap a un centre hospitalari i cinc presos van acabar a aïllament.

 

 

També et pot interessar: