Els Mossos denuncien 15 infraccions en un dispositiu de control de pesca al Delta

El dispositiu de vigilància es va dur a terme a la zona del Puntero del Galatxo i va comptar amb la participació de la Unitat Aquàtica
L'embarcació de la Unitat Aquàtica va col·laborar en el dispositiu. | Mossos d'Esquadra

 

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) amb el suport de la Unitat Aquàtica del Cos de Mossos d'Esquadra, van dur a terme un dispositiu de vigilància i control a la zona del Puntero del Galatxo, a la desembocadura del riu al Delta de l'Ebre, per detectar possibles infraccions a la reglamentació de les arts professionals de captura del pop roquer.

En el dispositiu es van realitzar un total de 23 inspeccions, una quinzena de les quals van acabar amb una denúncia administrativa, la majoria d'elles per incomplir les disposicions reglamentàries relatives a la identificació i la senyalització dels arts de pesca. Això significa que un percentatge del 65 per cent dels inspeccionats incomplien la llei, una xifra que preocupa als Mossos.

Fins a 60.000 euros de multa

Les denúncies als inspeccionats es van basar en infraccions a la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes, les quals en funció de la gravetat dels fets poden arribar a sumar des de 300 fins a 60.000 euros de multa. Les sancions es trametran al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que disposa de les competències per instruir aquests procediments.

Aquests fets no són aïllats, al juliol també es van denunciar dos mariscadors

Un dels denunciats durant aquest dispositiu, responsable de set infraccions, ja havia estat denunciat el passat mes de juliol per infraccions greus relacionades amb la captura, transport i emmagatzematge del pop roquer. A més, segons han informat els Mossos a TarragonaDigital, aquests fets no són aïllats, ja que durant el mes de juliol es van denunciar dos mariscadors professionals més, per altres infraccions relacionades amb la captura d'aquesta espècie mitjançant aquest art.

Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra volen transmetre i fer veure la importància que hi ha en respectar els períodes de veda de les espècies comercials, perquè aquestes ajuden a la seva recuperació, i per tant, contribueixen a l'augment de la seva població.

"Comença la collita de la sal al Delta de l'Ebre" "El Delta de l'Ebre acull per cinquena vegada el Festival Internacional d'Ornitologia"