El Parlament lamenta la falta d'un projecte integral del Govern per contrarestar la despoblació

JxCat, ERC i la CUP s'han abstingut en aquest punt d'una moció impulsada pels comuns

El Parlament ha lamentat la «manca d'un projecte integral» del Govern «per a contrarestar la despoblació, l'empobriment i l'envelliment de moltes zones rurals». Es tracta d'un punt d'una moció dels comuns que s'ha aprovat amb l'abstenció de JxCat, ERC i la CUP. D'altra banda, la cambra catalana ha aprovat per unanimitat que «es reactivi la comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre per tal de consensuar mesures urgents adreçades a frenar la regressió i subsidència del Delta i assegurar la sostenibilitat futura de les Terres de l'Ebre». A més, també s'ha aprovat presentar un calendari d'inversions específic per a les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i l'Aran i les Terres de Lleida.

El text de la moció aprovada també insta el Govern a recuperar el pressupost i serveis sanitaris perduts durant els anys de retallades i «presentar en els pròxims tres mesos un programa d'incentius econòmics i laborals als professionals sanitaris que treballen a les zones rurals amb més dificultat de cobertura».

Un altre dels punts aprovats demana que l'executiu català finalitzi durant el 2020 el desplegament de la fibra òptica a totes les capitals de comarca i continuar amb el desplegament a tota la resta de municipis «amb l'objectiu que tots els nuclis de població de més de 50 habitants estiguin connectats el 2023».

També et pot interessar

"💰💦 Gran inversió milionària per reduir el risc de desbordaments a l'Ebre" "🔴 La Terra Alta diu prou: vol una ocupació digna que eviti el despoblament"