Ports acaba les obres del moll pesquer de la Ràpita

Els treballs reforcen l'estructural frontal del moll i la reposició del paviment
Ports acaba les obres del moll pesquer de la Ràpita | Ports de la Generalitat

 

Ports de la Generalitat ha acabat l'adequació del moll pesquer on amarra la flota d'arrossegament al port de Sant Carles de la Ràpita. L'actuació ha suposat el reforç de l'estructura frontal del moll i la reposició del paviment a la superfície de la infraestructura. També s'ha netejat el fons marí i s'han reposat les escales de salvament, els norais i defenses per a l'amarratge d’embarcacions. Les defenses s'han fet amb cautxú reciclat per potenciar la reutilització de productes en desús. Les obres han costat 192.000 euros. L'activitat pesquera de la Ràpita és de les més importants en venda de peix a llotja de tot el país.

 

El primer port pesquer de Catalunya

El 2018, el sector pesquer de Sant Carles de la Ràpita amb una flota de 91 embarcacions pesqueres va descarregar 2.585 tones de peix, amb un preu de venda en llotja de 14,2 milions d’euros. Això el va situar com el primer port de Catalunya tant en flota pesquera com en valor de venda del peix a la llotja de la Ràpita

 

Les obres que s'han fet al moll pesquer s'han dut a terme per fases per no interferir en l'operativa del sector pesquer del municipi. A finals d'aquest mes de juliol s'acabarà també la urbanització del dic central que ha de donar continuïtat a la façana marítima.