Retornen 19 tortugues atrapades per les xarxes de pesca al mar al Delta de l'Ebre

Són tortugues marines que havien estat atrapades per les xarxes de pesca

La punta de la Banya, al Delta de l'Ebre, va ser l'escenari d'un emotiu acte on 19 tortugues en van ser les protagonistes. Els animals van ser retornats al mar Mediterrani, després d'estar un bon temps al Centre de Recuperació de Fauna Marina (CRAM). Les tortugues van ser portades a aquests centres en ser capturades, accidentalment, per les barques de pesca de la zona de l'Ebre.

19 tortugues retornen al Mediterrani

Aquest passat diumenge, 10 de febrer, 19 tortugues van tornar al mar Mediterrani. Concretament, ho van fer per la punta de la Banya, al Delta de l'Ebre. Aquestes eren tortugues marines que havien estat atrapades, accidentalment, per les xarxes dels pescadors de la zona. 

Un projecte que compta amb la col·laboració de diverses confraries de pescadors i el Centre de Recuperació de Fauna Marina, permet recollir les tortugues que van ser capturades als ports pesquers, fer el procés de recuperació i, finalment, alliberar-les de nou al seu hàbitat natural. 

En aquest sentit, abans de ser retornades al mar, passen un temps en una cambra hiperbàrica. Aquí, se'ls subministra oxigen, ja que sense això, moririen per la síndrome de descompressió, el mateix que tenen els bussos quan ascendeixen massa ràpid a la superfície.

19 tortugues són retornades al mar Mediterrani per la Punta de la Banya, al Delta de l'Ebre  | TarragonaDigital

També et pot interessar:


Comentaris