Imatge de la platja del Trabucador al Delta de l'Ebre

El temporal ‘Glòria’ esborra del mapa la platja del Trabucador

Segons les imatges satèl·lit, aquesta emblemàtica zona ha pràcticament desaparegut i deixa aïllada per terra la Punta de la Banya. La bona notícia és que els flamencs ja han tornat al Delta

El temporal ‘Glòria’ ja ha abandonat fa dies Catalunya però els seus efectes continuen sent molt notables, especialment a tota la costa, la zona més castigada amb diferència. Un dels punts del litoral més devastat ha estat el Delta de l’Ebre, on es tardarà molt temps a recuperar la normalitat. Dies després de la catastròfica llevantada, s’ha pogut veure a través d’imatges satèl·lit que les onades gegants han arrasat la platja del Trabucador. 

Aquest emblemàtic punt del Delta ha pràcticament desaparegut del mapa i, allà on abans hi havia terra, ara només s’hi veu el color blau de l’aigua del mar. En les imatges desoladores extretes del satèl·lit ‘Sentinel-2’ de l’Agència Espacial Europea (ESA) aquest diumenge, 26 de gener, es pot veure com la Punta de la Banya ha quedat totalment aïllada per terra.

Els flamencs tornen al Delta

L’històric temporal de mar provocat per la borrasca ‘Glòria’ ha estat tan devastador que aquests últims dies s’han pogut trobar milers d’animals (la majoria peixos) morts per tot el Delta i al llarg del conjunt de la costa catalana, així com tones i tones de deixalles i restes biològiques arrossegades per la força de l’aigua.

Una de les conseqüències en la fauna del Delta va ser la fugida dels emblemàtics flamencs quan l’aigua marina va començar a inundar-ho tot. Un fet que va preocupar molt a la gent de la zona. Però en aquestes últimes hores hi ha hagut la que segurament hagi estat la primera bona notícia després del temporal, i és que aquestes aus rosades han tornat al Delta un cop passada la tempesta, fet que evidencia que la fauna de la zona intenta tornar a poc a poc a la normalitat. 


Comentaris