Troben tres cigonyes mortes sota els suports d'una línia elèctrica al Montsià

Els Agents Rurals hen recollit tres cigonyes mortes i una altra de ferida que ha estat traslladada al Centre de Recuperació a Deltebre
S'han trobat tres cigonyes mortes a Sant Jaume d'Enveja | Agents Rurals

 

Els Agents Rurals s'han tornat a trobar davant d'un cas de cigonyes mortes a les Terres de l'Ebre. Aquest cop, tres aus d'aquesta espècie, una d'elles anava anellada, han estat trobades mortes a sota dels suports d'una línia elèctrica a Sant Jaume d'Enveja, a la comarca del Montsià. En el mateix lloc, se n'ha trobat una altra que ha estat traslladada fins al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Canal Vell, a la població de Deltebre.

Agents Rurals tornen a trobar cigonyes mortes a les Terres de l'Ebre

El passat dijous, 16 d'agost, set cigonyes es van trobar mortes a Amposta, després de topar amb dues torres d'alta tensió. En aquest sentit, els Agents Rurals n'han trobat tres més dins el terme municipal de Sant Jaume d'Enveja, dina la mateixa comarca del Montsià.

A més, com en l'altre cas, també n'hi ha una que s'ha trobat ferida i, posteriorment, ha estat traslladada al centre de fauna de Canal Vell, a Deltebre, perquè es pugui recuperar i ser retornada al seu hàbitat natural.

La migració de les cigonyes és el principal motiu que se'n trobin tantes mortes

Els mesos d'agost i setembre és l'època en què les cigonyes comencen la seva migració cap a zones més càlides de l'Àfrica. En aquest sentit, segons les informacions donades d'Agents Rurals a TarragonaDigital, aquestes aus, en arribar a la zona del Delta de l'Ebre, localitzen les torres elèctriques, les quals sobresurten, i s'acomoden a dalt per descansar. En conseqüència, en posar-se a sobre, s'acaben electrocutant amb la xarxa elèctrica i cauen a terra sense poder fer-hi res.

Tanmateix, des d'Agents Rurals s'està treballant en aquest tema, juntament amb les companyies elèctriques, per posar-hi solució, tot i que ja s'hi treballa. A més, el 35% de les aus que moren a Catalunya per aquestes circumstàncies, són cigonyes. 

"ATENCIÓ: Ferit en un accident a l'AP-7 tarragonina" "Els Agents Rurals denuncien un caçador per caçar en una zona no autoritzada"